Abonare la google news

Pfizer face concedieri în Belgia şi mută un departament în România

Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 din cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia), pentru a muta departamentul de planificare a aprovizionării în România, la București, relatează cotidianul La Libre Belgique, citat de Mediafax.

Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătăţim eficienţa proceselor, continuând să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Sindicatele se declară şocate de această decizie, mai ales că este luată în plină campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus .

Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. (…) A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid,” a spus Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

De asemenea, Sindicatul precizează că Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende, în 2020. O cifră uşor mai mare decât în ​​anii precedenţi, ţinând cont de rapoartele financiare ale grupului, suma totală a dividendelor fiind de 8 miliarde în 2018 şi 2019 şi de 7,7 miliarde în 2017.

Citeste si:  Un număr de 54 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore. În total, de la începutul pandemiei au decedat în România 20.287 de persoane diagnosticate cu covid

În prezent, Pfizer are 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi în patru locații:

  1. Anderlecht (centrul de cercetare clinică Pfizer);
  2. Ixelles (sediul administrativ şi comercial);
  3. Puurs (locul de producţie);
  4. Zaventem (centrul de distribuţie).

Aproape 44.000 de români au fost vaccinați în România, în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 110 reacții adverse

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore în România au fost vaccinate 43.738 de persoane. În același imterval de timp au fost raportate 110 reacții adverse.

Citeste si:  Ce spunea antrenorul lui Badr Hari înaintea meciului cu Benny Adegbuyi: „Nu știu dacă e la același nivel, vom merge după un KO brutal” | VIDEO

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 36.387 au primit prima doză, iar restul doza a doua. 29.289 de persoane au primit vaccinul Pfizzer, 6.842 Moderna, iar 7.607 vaccinul AstraZeneca.

Un bărbat din Argeș a murit a doua zi după ce s-a vaccinat anti-Covid. A fost deschisă o anchetă

Un bărbat din județul Argeș, în vârstă de 45 de ani, a murit  la o zi după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a oferit, joi, mai multe detalii despre acest caz, în care a fost deschisă o anchetă.

„Bărbatul se prezentase, pe 2 martie, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate”, anunță CNCAV într-un comunicat.

Citeste articolul pe Gandul

Citeste si:  Accident pe Meseș, în Sălaj, cu trei victime