28 septembrie 2:06 PM

Abonare la google news

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Preluarea spitalului mobil de către ISU este o eroare

Petru Movilă, președintele PMP Iași consideră că preluarea spitalului mobil de către cei de la ISU este considerată o eroare mai ales din perspectiva faptului că ISU nu are contracte cu CJAS. Acest lucru se traduce prin imposibilitatea de a angaja personal medical şi de a deconta cele necesare:

Preluarea spitalului mobil de către ISU este o eroare, chiar dacă fundamentarea de preluare este corectă pe responsabilităţile ISU.
Motivul este foarte simplu: ISU nu are contracte cu CJAS pentru a deconta cele necesare, nu poate angaja medici, asistente, etc. ISU cel mult îl poate folosi pentru activităţile lor specifice.
Spitalul mobil de la Leţcani, cu toate problemele lui, trebuie să se întoarcă în subordinea unui spital. Acum, întrebarea este, cine poate să îşi asume să îi deschidă uşile pacienţilor, când se ştie ce condiţii sunt acolo, mai ales pe timp de iarnă?
Valul 4 ne pune în faţa faptului împlinit, dar în situaţia de faţă, cea mai importantă întrebare este dacă se poate deschide acest spital pentru pacienţi sau nu. Chiar dacă spitalul mobil are paturi AŢI, cum poţi duce pacienţi în frig sau în condiţii precare, aşa cum a funcţionat până acum? Oare soluţia, pe moment, nu este să se preia aparatura de către alte spitale, iar în paralel să se clarifice şi situaţia juridică corectă a unităţii mobile pentru a deveni, în cel mai scurt timp, funcţională la capacitate maximă? Până la urmă, ne-a costat 13 milioane Euro. Responsabilitatea totală este a EURONEST, structura care a decis investiţia şi care acum s-a spălat pe mâini prin predarea la ISU. menţionează Petru Movilă, președintele PMP Iași

Citeste articolul pe BZI