duminică 21 noiembrie 4:28 AM

Abonare la google news

Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară în 2022. „Unii dintre ei sunt cu bagajele făcute”

Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară. 3% dintre români spun că sigur pleacă anul viitor din țară și alți 5% că probabil vor pleca, arată o cercetare realizată de ReThink România, potrivit Libertatea.


Unul dintre cele mai îngrijorătoare elemente este faptul că tentaţia de a pleca din ţară este cea mai puternică în rândul tinerilor 16 și 24 de ani, susţine antreprenoarea Manuela Mancaș.

Cercetarea referitoare la intențiile de emigrare ale românilor a fost realizată pe un eșantion reprezentativ, în rândul populației cu vârste de la 16 la 64 de ani, de către inițiativa ReThink Romania, din care Manuela Mancaș face parte.


Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară în 2022. Cine sunt cei care iau calea străinătăţii

„Cei care vor să emigreze au venituri scăzute, dar dacă te uiți la vârsta lor, e normal ca veniturile să fie pe primele trepte, dar mulți dintre ei au studii superioare sau sunt la facultate, prin urmare au capacitatea de a contribui la economia țării”, a explicat Manuela Mancaș, reprezentant al ReThink, conform sursei citate.

3% dintre românii chestionați spun că vor sigur să plece anul viitor și alte 5 procente spun că probabil vor pleca.

„Dacă faci un calcul, asta înseamnă cu certitudine 230 de mii de români, dacă îi luăm și pe cei cu probabilitate, ajungem pe la 730 de mii de români. Evident că de la intenție până la comportament propriu-zis mai este un mare pas, dar e îngrijorătoare și intenția. Probabil unii dintre ei sunt cu bagajele făcute, cu planurile făcute”, a mai precizat Manuela Mancaș.

Citeşte şi: Proteste de amploare la Viena faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie. Trimisul special România Tv: „Am putea avea scene violente. Oamenii sunt escortaţi de forţe impresionate”

Studiul arată că românii care vor să emigreze cred mai mult în puterea coordonatelor din exteriorul lor (țara, familia, mediul din care provii, etnia etc.), pe care le percep ca pe un dezavantaj personal.

Cei care vor să plece din România au pus ambiția pe primul loc, urmată de muncă, încredere în sine, să ai mentori și apoi educația.

O altă întrebare a fost „ce blochează evoluția ta?”. Cei care au intenția de a pleca din țară cred că îi blochează hoția, minciuna, lipsa de educație, prostia și răutatea. Cei care sunt deciși să rămână au enumerat lipsa de educație, abuzul de putere, răutatea, parvenitismul și lenea.

În schimb, aproape 70% dintre români vor să rămână în ţară. Aceştia au peste 35 de ani, familie, copii, venituri mulțumitoare și un statut social.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, pus la zid de bucureşteni după primul an de mandat. Peste 60% dintre oameni cred că lucrurile în Capitală merg într-o direcţie greşită SONDAJ CURS

Romaniatv.net


Stirile.eu