17 martie 7:07 PM

Abonare la google news

Peste 54.000 de români au fost vaccinați, în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat, miercuri, că 54.281 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, fiind raportate 234 de reacții adverse, din care cinci de tip local, iar restul de tip general.

Dintre acestea, 40.983 au primit prima doză de vaccin, iar restul 13.298 de persoane, a doua doză. Totodată, CNCAV a mai precizat că 38.674 de persoane au fost imunizate cu vaccin Pfizer, 9.049 cu Moderna și 6.558 cu AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate în România 1.572.465 persoane, din care 820.525 au primit o doză, iar 751.940 cu ambele doze.

Din decembrie 2020, când a fost dat startul campaniei de vaccinare, au fost raportate 7.829 de reacții adverse, 4.207 după vaccinul Pfizer, 469 după Moderna și 3.154 după AstraZeneca.

CNCAV precizează că 79 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Un român vaccinat cu Pfizer a primit din greșeală la rapel o doză Moderna

Un bărbat din Tulcea a fost vaccinat cu ser Pfizer, dar la rapel i-a fost administrată din greșeală o doză din vaccinul Moderna. Acesta a explicat modul în care cadrele medicale din centrul de vaccinare Romexpo  au încercat să mușamalizeze cazul.

Klaus Iohannis: „Acest nou val poate fi chiar ultimul”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o declarație de presă susținută după ședința de lucru pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, că acest nou val al pandemiei de coronavirus ar putea fi ultimul.

Șeful statului a subliniat că situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ, acesta mai punctând că este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național.

Președintele a tras un semnal de alarmă, spunând că „șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.”

Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum!”, a spus, printre altele, președintele.

Premieră mondială: bebeluș născut cu anticorpi, în SUA! Mama s-a imunizat cu Moderna, pe când era gravidă în 36 de săptămâni

O femeie care s-a vaccinat anti-COVID cu serul de la Moderna, pe când era gravidă în 36 de săptămâni, a născut un bebeluș cu anticorpi. Proaspăta mămică este asistentă medicală la un spital din Florida, SUA.

Medicii au anunțat că fetița este perfect sănătoasă și au avut surpriza să descopere în sângele ei anticorpi împotriva COVID-19. Femeia a primit prima doză în ianuarie, după care a născut.

Citeste articolul pe Gandul