18 septembrie 10:06 AM

Abonare la google news

Peste 5.100 de hectare de pădure au fost incluse în categoria celor virgine și cvasi-virgine, care beneficiază de protecție specială

Suprafaţa totală de păduri virgine şi cvasi-virgine identificată în România, până în prezent, este de 62.655 de hectare, amplasamente ce sunt incluse în Catalogul naţional aferent, a anunţat, vineri, pe Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Din totalul identificat, 7.994 de hectare sunt păduri virgine şi 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine.

Faţă de catalogul de specialitate din luna aprilie 2021, au fost identificate de către gărzile forestiere 5.126 de noi hectare de păduri. Astfel, prin finalizareaStudiului naţional de identificare a pădurilor virgine și cvasivirgine, Garda Forestieră Ploieşti a identificat în Argeş şi Prahova o suprafaţă de 3.382 hectare, transmite Agerpres.

De asemenea, în catalog au fost introduse și pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului Silvic Băile Herculane, precum şi alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în judeţele Braşov (Ocolul Silvic Pădurile Făgăraşului şi Arpaş), Caraş-Severin (Ocolul Silvic Mehadia), Gorj (Ocolul Silvic Obârşia Lotrului – Voineasa), Sibiu (Ocolul Silvic Arpaş şi Avrig) şi Vâlcea (Ocolul Silvic Buila).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat şi predat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor studiul pentru 806 de hectare, iar alte loturi ce ţin de Gărzile Forestiere Cluj şi Timişoara se află în stadiu de verificare finală.

Toate zonele incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă, iar Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor şi estimează că acţiunea ar putea fi încheiată până la sfârşitul anului 2021, precizează ministerul de resort.

De altfel, ministrul Mediului, Tanczos Barna, declara în luna iulie, la momentul în care și-a argumentat poziția de a nu fi de de acord cu planul Comisiei Europene de protejare a pădurilor, că România are o responsabilitate mare în ceea ce privește supravegherea pădurilor, iar tot acest proces implică costuri mari în a gestiona pădurile bătrâne și virgine, având în vedere că țara noastră are o suprafață mare de pădure.

Editor : Marco Badea


Citeste articolul pe Digi24