marți 5 ianuarie 11:29 AM

Abonare la google news

Peste 25.000 de români au fost vaccinați împotriva coronavirusului! Coordonatorul campaniei este unul dintre beneficiari


Activitatea de vaccinare anti-Covid a început, luni 4 ianuarie, în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical. Până în prezent peste 25.000 de români au fost vaccinați, urmând ca numărul să crească în următoarele zile.


Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, se număra printre românii care au primit vaccinul anti-COVID.  Acesta a fost vaccinat la Spitalul Militar Central din Capitală. El a subliniat că autoritățile încearcă să accelereze procesul de imunizare, astfel încât în următoarele săptămâni să fie vaccinați toți cei care sunt cuprinși în prima etapă de vaccinare, aproximativ 500.000 de oameni. (CITEȘTE ȘI: VACCINAREA ANTI-COVID ÎNCEPE ASTĂZI ÎN TOATE JUDEȚELE DIN ȚARĂ. „CEL PUŢIN 20.000 DE PERSOANE VACCINATE PE ZI”)

Miercuri ar urma să ajungă în România o nouă tranșă de vaccin, aproximativ 150.000 de doze, iar până la sfârșitul lunii ianuarie ar trebui să ajungă în țară în fiecare săptămână, pe cale aeriană, aproximativ 150.000 de doze, astfel încât până la finalul lunii să avem un total de 750.000 de doze.

Etapa a doua de vaccinare a începe la jumătatea lunii ianuarie

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai declarat că este posibil ca la jumătatea lunii ianuarie să se demareze imunizarea pentru cei care sunt a doua etapă, persoane care au împlinit peste 65 de ani, oameni cu boli cronice, dar și angajați cu activități în instituții cheie esențiale. Ar fi vorba de șase milioane de oameni în a doua etapă de vaccinare. (VEZI ȘI: SCANDAL ÎN POLONIA! MAI MULTE PERSONALITĂȚI AU FOST VACCINATE ÎNAINTEA CADRELOR MEDICALE)

Până în prezent sunt active 230 de centre în care se vaccinează angajații din sistemul de sănătate. Aceștia merg la imunizare în unitățile sanitare, însă pentru cei cuprinși în etapa a doua vor fi făcute alte centre speciale, care se amenajează în aceste zile.

 

Sursa: Cancan.ro