Abonare la google news

Peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost folosite pentru gestionarea crizei COVID-19

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, sâmbără, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanțe pe tema bugetului, că peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost utilizate pentru combaterea pandemiei COVID-19 în România.

Banii au venit prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și Programul Operațional Capital Uman (POCU), astfel:

  • 800 de milioane de euro pentru dotări spitale și școli
  • Peste 100 de milioane de euro pentru sporul de risc pentru cadrele sanitare
  • Peste 200 de milioane de euro pentru plata șomajului tehnic
  • 300 de milioane de euro pentru centrele de vaccinare și pentru cheltuielile salariale suplimentare ale cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare.

„Eu cred că a fost o reacție bună, o mobilizare foarte bună. Practic, cea mai mare parte din cheltuielile suportate de statul român pentru gestionarea crizei COVID-19 a venit din fonduri europene și trebuie să spunem acest lucru pentru că este important ca oamenii să știe. Au fost eforturi, chiar dacă nu vizibile, au fost eforturi tehnice pentru a face posibile toate aceste lucruri”, a declarat ministrul Cristian Ghinea, potrivit unei informări de presă a Alianței USR PLUS.

sursa foto: MApN/Facebook


Citeste articolul pe G4Media