Abonare la google news

Peste 112.000 de doze de vaccin Moderna au intrat în România

Aproape 113.000 de doze de vaccin Moderna au intrat, vineri, în România și vor fi stocate în depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră, anunță CNCAV printr-un comunicat.

Este vorba despre o tranșă de 112.800 de noi doze de vaccin de la compania producătoarea Moderna.

Citește și: Magistrați TB, PRADĂ a `VICLEȘUGULUI` unui ex-judecător ÎNCARCERAT – I-au dat PENSIE DE SERVICIU după GRATII…

Dozele vor fi depozitate la Compania Natională “Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.592.400 de doze Moderna au fost recepționate, iar 724.434 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Citeste articolul pe Stiripesurse