Peste 100 de studenți români, de la Harvard, au creat o platformă online pentru olimpiade. La ce materii se pot înscrie elevii

  • Foști olimpici români au creat o platformă online pentru olimpiade
  • Concursul Sience On se adresează tuturor elevilor pasionați de știință
  • Un participant poate concura la maxim trei discipline

Chiar dacă olimpiadele fizice încă sunt în aer, o echipă de peste 100 de studenți români, de la Harvard, MIT sau facultăți de top din România au luat inițiativă.

Au creat o platformă online pentru elevii ce vor să participe la o olimpiadă de științe, gratuit. Andrei Udrea este unul dintre fondatorii proiectului. Dorește să facă competițiile internaționale cât mai corecte posibil.

Citeste si:  Acuzații: Angajați ai băncilor au intervenit ilegal în platforma unui program al Ministerului Economiei. Au fost viciate rezultatele unui proiect de granturi

E olimpiadă diferită. Cum este și programul nostru Sience differently adică olimpiada e conceptul, dar subiectele sunt diferite totuși de olimpiadă. Adică aceeași idee dar e mai mult pe gândire.”, a spus Andrei Udrea, fondator.

Concursul de științe exacte Science On se adresează tuturor elevilor pasionați de chimie, fizică, biologie, matematică, astronomie, informatică și științe ale pământului.

Citeste si:  Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Presiune mare la Terapie Intensivă, multe cazuri grave în România

Finalitatea lor ar fi o tabără cu câștigătorii dacă ne permite coronavirus. De la anul să avem 2-3 etape și de ce nu să avem dintre participanți chiar în comisii.”, a mai adăugat acesta.

Cristian Arghir este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic de Informatică din București. El este olimpic la chimie. Se pregătește intens pentru olimpiade încă din clasa a VII-a.

Am simțit că munca mea nu e tocmai în zadar adică chiar daca ministerul nu recunoaste din păcate aceste concursuri. Ele oarecum vin să ne recunoască mai mult sau mai puțin munca din aceste luni de zile.”, a menționat Cristian Arghir, elev.

Citeste si:  Arbitrul Colțescu ar fi fost numit „țigan” de oficialii echipei Istanbul BB. Noi înregistrări audio de la scandalul de rasism de la Paris. VIDEO

La olimpiadă te mai poți înscrie până pe data de 28 februarie și un candidat poate participa la maximum 3 discipline.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 4 total views