Abonare la google news

Peste 100.000 de persoane s-au înscris pe liste de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

„Platforma este funcţională şi permite înscrierea beneficiarilor. În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de aşteptare pentru 30 judeţe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare”, a anunţat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeşte şi: Varianta britanică a SARS-CoV-2 circulă în 62% din judeţele ţării

Autorităţile precizează că „în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului”.
„Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Citeste si:  Copil de trei ani, mort în ambulanță! Părinții fac acuzații grave

Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, se mai arată în comunicarea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat luni că duminică, după ora 18:00, s-a dat posibilitatea să se înscrie persoane pentru lista de aşteptare, dar că aceasta a fost o etapă premergătoare perioadei de sincronizare a bazei de date tocmai pentru a pune în funcţiune această listă de aşteptare pentru a începe etapa a treia.

Citeste si:  Primele sancțiuni după ce Vlad Voiculescu a anunțat controale: Peste 560 de persoane, vaccinate peste rând

Etapa a lll-a a campaniei de vaccinare anti-COVID a început luni, în localităţile în care rata de infectare este de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. De la ora 9:00, s-au deschis succesiv şi listele de aşteptare pe judeţe, după cum urmează:
9:00-11:00 Centre de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna
11:00-13:00 Centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova
13:00-15:00 Centre de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Citeste si:  Recordul iernii la apeluri de urgență pentru Salvamont: 126 de persoane în dificultate pe munte

Citeste articolul pe RomaniaTV

 14 total views