18 mai 6:11 PM

Abonare la google news

Performanță fantastică pentru un sportiv român! S-a calificat la doar 16 ani la Jocurile Olimpice

Înotătorul David Popovici a obținut o performanță fantastică la doar 16 ani, după ce a reușit să se califice la Jocurile Olimpice, de la Tokyo.

Sportivul pregătit de Adrian Rădulescu a reușit să obțină „biletele” pentru Tokyo la Campionatele Europene de la Budapesta.

A 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară a fost deja amânată cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

David Popovici, ce performanță! S-a calificat la 16 ani la Jocurile Olimpice

În calificările probei de 100 metri liber, David Popovici a câștigat seria a șaptea cu timpul de 48 de secunde și 30 de sutimi.

„Rezultat superb pentru natația românească și pentru sportul din țara noastră. Înotătorul David Popovici (16 ani) s-a calificat azi dimineață la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Talentat, muncitor și extrem de ambițios, David a trecut fără probleme peste baremul de 48,57 s și va evolua diseară, de la ora 19:24, în semifinale.

David Popovici este al treilea înotător român care a obținut dreptul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo după Robert Glință și Daniel Martin”, scrie pagina de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Robert Glință este, cronologic, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A reușit performanța în 2019, în luna aprilie, când a îndeplinit baremul olimpic la o competiție de la Guanghzou (China) în proba de 100 metri spate. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri), de la Glasgow (Marea Britanie), Robert Andrei Glință a cucerit medalia de bronz la 100 m spate.

Întrecerile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august. Autoritățile au cheltuit în jur de 20 de miliarde de euro pentru organizarea Jocurilor Olimpice.

Citeste articolul pe ProSport