vineri 21 ianuarie 4:08 PM

Abonare la google news

Performanța de la Australian Open a convins-o pe Sorana Cîrstea să vorbească despre un subiect aprig disputat


Sorana Cîrstea a practicat un tenis de foarte bună calitate până acum la Australian Open și s-a calificat fără mari probleme în turul 3 al primului turneu de Grand Slam al anului. Jucătoarea de 31 de ani le-a învins în minimum de seturi pe Petrea Kvitova și pe Kristina Kucova și va juca sâmbătă pentru un loc în optimile de finală contra rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova.


Sorana Cîrstea nu este foarte fericită cu noile schimbări din tenis

Până la meciul contra sportivei aflate pe locul 11 în clasamentul WTA, Sorana a vorbit despre un subiect care a născut foarte multe controverse în tenisul mondial în ultimele luni. Este vorba despre înlocuirea arbitrilor de linie cu un sistem robotizat care detectează automat dacă mingile trimise de jucători sunt „bune” sau în afara terenului.

Chiar dacă în teorie acest sistem este unul perfect care nu poate da greș și care astfel contribuie decisiv la dezvoltarea acestui sport, există jucători și jucătoare care consideră că el distruge cumva din bucuria jocului. Din această categorie face parte și Sorana Cîrstea.

Jucătoarea din Târgoviște susține că e mai bine să existe și unele greșeli de arbitraj decât să fie absolut totul robotizat. Ea s-a autodeclarat ca fiind de modă veche și a explicat că nu este de acord în general cu digitalizarea care cuprinde din ce în ce mai mult viețile oamenilor.

Să fiu sinceră, prefer lucrurile cum erau, cu arbitri de linie. Mi se pare că e gol și ciudat terenul fără ei. Sunt una dintre acele persoane cărora le e dificil să se adapteze la toate aceste inovații digitale care au apărut în special în perioada pandemică. Sunt un pic mai old-school.

Îmi plăcea cum erau lucrurile înainte. Nu-s neapărat de acord ca totul să fie digital zilele astea. Și chiar dacă mai apar greșeli cu arbitri de linie, prefer acele greșeli, dar să avem arbitri de linie pe teren. Chiar dacă uneori unele greșeli au fost împotriva mea, alteori au fost și pentru mine.

E normal, suntem oameni. Prefer să avem viață pe teren. Nu-mi prea place era asta digitală în care trăim”, a spus Sorana Cîrstea potrivit treizecizero.ro.

Românca este mulțumită de jocul prestat în primele două tururi la Australian Open

De asemenea, Sorana a analizat și meciul pe care l-a câștigat în turul doi la Australian Open contra Kristinei Kucova, arătându-se mulțumită de faptul că a reușit să practice din nou același tenis bun pe care l-a arătat în primul tur contra Petrei Kvitova.

Cred că am jucat destul de bine pe toată durata meciului, atât în primul, cât și în al doilea set. Cred că în setul al doilea, la 5-2, ea a devenit un pic mai agresivă. Se întâmplă uneori. Mi se întâmplă și mie când sunt condusă cu set și un break. Îmi asum mai multe riscuri și lovesc și mai liber. A avut două game-uri foarte bune. Iar pentru mine a fost foarte important să iau acel game la 5-4 și să nu-mi complic viața mai mult cu un eventual 5-5. În final, a fost important pentru să închid în două seturi.

În primul rând, m-a mulțumit faptul că am putut să țin același nivel de joc ca și în primul tur. Totul solid, de la serviciu până la retur. Iar în schimburi am simțit că făceam diferența și că eu eram cea care dictam jocul. Asta m-a bucurat cel mai mult, faptul că am reușit să transfer jocul din prima zi în meciul de astăzi. Cred eu că e un lucru îmbucurător. Îmi știu nivelul, știu cât de bine pot să joc, însă important e să arăt asta și în meci. Și să mențin acest nivel atât cât durează meciul. Cred că ăsta-i lucrul cel mai important”, a mai declarat Cîrstea conform sursei citate.

Playsport.ro