Abonare la google news

Pentagonul, sub focuri de armă! A fost declanșată alerta de securitate

Focuri de armă au izbucnit chiar în apropierea clădirii Pentagonului, iar potrivit serviciilor de securitate, Departamentului american al Apărării a declanșat alertă. Surse din mass-media confirmă că cel puțin o personaă a fost împușcată în urma incidentului.

Sediul Departamentului american al Apărării a fost securizat prin închiderea temporară a tuturor căilor de acces.

„Sediul Pentagonului a fost închis din cauza activităţilor poliţiei”, a transmis Departamentul american al Apărării, relatează Antena3. 

Atacul a avut loc pe platforma de autobuz din apropierea Pentagonului, care asigură zilnic transportul către clădire pentru mii de persoane.

Atac cu drone asupra unei baze americane din Irak

Un atac cu drone a fost dirijat vineri dimineaţă către o bază militară cu soldaţi americani în Kurdistanul irakian (nord), fără a face victime, scrie AFP care citează sâmbătă Coaliţia internaţională antijihadistă din Irak.

„O dronă a lovit o bază a coaliţiei din Kurdistan, nu au existat victime, nici pagube”, a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliţiei condusă de Washington, colonelul Wayne Marotto.

Potrivit presei locale kurde, atacul a vizat baza Al-Harir, aflată la 70 de kilometri nord-est de Erbil, capitala regiunii autonome Kurdistan.

Acest atac a fost condus în momentul în care premierul irakian Moustafa al-Kazimi este aşteptat luni la Washington să discute cu preşedintele Joe Biden despre prezenţa militară americană în Irak, ţară prinsă între aliaţii săi americani şi iranieni, duşmani declaraţi.

Atac cu drone. Statele Unite au încă 2.500 de militari desfăşuraţi în Irak, din cei 3.500 ai Coaliţiei internaţionale.

Plecarea lor este cerută de puternicele fracţiuni pro-Iran, cărora le-au fost atribuite zeci de atacuri contra intereselor SUA în Irak în ultimele luni.

Statele Unite au revenit în Irak în 2014 în fruntea unei Coaliţii internaţionale pentru a ajuta forţele irakiene să se apere de organizaţia jihadistă Stat islamic, oficial învinsă în 2017 în ţară.

Majoritatea trupelor americane au fost retrase în mandatul lui Donald Trump. Militarii încă aflaţi acolo au oficial misiunea de formatori şi de consilieri ai armatei şi forţelor antiteroriste irakiene.

 

Citeste articolul pe RomaniaTV