Abonare la google news

Pensii speciale 2021. Ce se întâmplă cu pensiile speciale pentru primari

Pensii speciale 2021. Liderul liberalilor spune că în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu.

Pensii speciale 2021. Ludovic Orban a făcut anunţul: Ce se întâmplă cu pensiile speciale pentru primari

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Eu ca premier am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului Administrativ, la fel şi guvernul lui Florin Cîţu. Evident, în legea pensiilor se va reglemneta acest subiect amplu. Există o activitate intensă la Ministerul Muncii.

Eu nu vreau să dau explicaţii despre proeictul de lege până când el nu va ajunge la maturitate şi va trece de comisia de specialişti şi după ce convenim în cadrul coaliţiei.”, a declarat Ludovic Orban.

De altfel, la finalul anului 2020, primarii din marile orașe, în frunte cu liberalii Emil Boc (Cluj), Mihai Chirica (Iași), Ion Lungu (Suceava), Florin Birta (Oradea) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6 din București) îl critică dur pe premierul Florin Cîțu printr-un comunicat al Asociației Municipiilor din România. Premierul a fost criticat pentru proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică doar o zi, proiect ce suspendă pensiile speciale ale primarilor, consilierilor locali și județeni timp de un an și aduce și alte modificări la Codul Fiscal.

Marii primari de orașe susțin că executivul nu a respectat prevederea legală care spune că un proiect de OUG trebuie să stea în dezbatere publică minimum 10 zile. Proiectul de OUG a fost publicat astăzi și ar urma să fie adoptat mâine, în ședința de guvern.

Proiectul de OUG nu face nici o referire la bugetele locale și la transferurile de sume dinspre bugetul central spre bugetele locale.

De remarcat că, în absența acestei ordonanțe de urgență, mai multe categorii de cheltuieli bugetare ar urma să crească din 2021, ducând la explozia deficitului bugetar.

” Dialogul instituțional nu este o opțiune a unui ministru sau a unui funcționar din minister , ci o obligație legală a Guvernului Romaniei , statuată atât în Codul administrativ, cât și în Carta europeană a autonomiei locale, iar Asociația Municipiilor din România nu va lăsa nesancționate, public și juridic, derapajele de la această obligație.„

Citeşte şi: Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile mici în România. Florin Cîţu a făcut anunţul: Nu vom mai permite asta!

Citeste articolul pe RomaniaTV