Abonare la google news

PE dă în judecată CE. Dragoș Tudorache (eurodeputat USR PLUS): A băga capul în nisip este inacceptabil

Parlamentul European a dat în judecată Executivul comunitar, din cauza vizelor pentru SUA.

Mai exact, Comisia Europeană este acuzată că nu a acționat în ceea ce privește reciprocitatea vizelor, în contextul în care Washingtonul nu a ridicat obligativitatea acestora pentru cetățenii din România, Bulgaria, Croația și Cipru.

Bruxelles-ul ar fi trebuit să impună la rândul său vize pentru cetățenii americani care vin în UE, susține eurodeputatul Dragoș Tudorache: ”Ceea ce Parlamentul reproșează Comisiei Europene este că nu și-a îndeplinit o obligație legală pe care o are și anume de a acționa formal printr-o propunere de decizie, în cazul în care un stat terț nu respectă principiul reciprocității în materia vizelor”.

Citeste si:  Liviu Şipoş, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, trimis în judecată. Îl șantaja pe traficantul Sfârlea Torino

”A băga capul în nisip și a ignora faptul că ai state membre care beneficiază de un tratament discriminatoriu față de alte state membre, deci ai niște cetățeni ai tăi, ca Uniune, care sunt diferiți cumva în tratament față de ceilalți este un lucru pe care eu unul nu-l pot accepta”, spune eurodeputatul.

Citeste si:  Marea Britanie se pregăteşte pentru înmormântarea Prinţului Philip. Cum se va desfăşura ceremonia

Citeste articolul pe RFI