marți 19 octombrie 1:12 PM

Abonare la google news

Pe ce loc e Poșta Română în topul Uniunii Poștale Universale?

Compania Naţională Poşta Română a ajuns pe poziţia 36 în topul întocmit de Uniunea Poştală Universală, care face referire la companiile poştale din 168 de ţări, transmite Agerpres.


Raportului UPU analizează produsele şi serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă și poate fi consultat AICI

“În anul 2020, Poşta Română s-a clasat pe locul 44, cu un scor de 54,78 de puncte. Este al doilea an în care compania reuşeşte să urce în clasament, înaintea unor ţări precum Danemarca, Luxemburg sau Norvegia. Elveţia, Germania şi Austria ocupă primele locuri, urmate de Japonia şi Franţa”, precizează reprezentanții poștei române.


Raportul a luat în considerare informaţii despre timpii medii de livrare, pentru a cuantifica perturbările operaţionale cauzate de pandemia de COVID-19. Principala constatare este că blocajele logistice din 2020 au afectat grav fiabilitatea operaţiunilor poştale, termenele medii de livrare pe teritoriile naţionale crescând cu 13% faţă de 2019, se precizează în comunicat.

În 2020, impactul pandemiei asupra economiei mondiale, comerţului global şi aprovizionării transfrontaliere a fost fără precendent, cu un nivel de contracţie nemaiîntâlnit de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Chiar dacă în anul 2021 timpii de livrare au coborât spre valorile din 2019, rezultatele studiului sugerează că lacunele în dezvoltarea poştală vor rămâne probabil o provocare considerabilă pentru sector în următorii ani.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie

Economedia.ro


Stirile.eu