10 februarie 12:30 PM

Abonare la google news

Patru bărbați din Galați, reținuți de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism prin metoda ”Loverboy”

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galați au dispus – ieri, 9 februarie – reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a a patru bărbați din Galați. Aceștia sunt acuzați de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că – în perioada august 2013 – februarie 2021 – bărbații reținuți au recrutat, prin metoda „Loverboy”, tinere minore și majore pe care le-au dus în locuinţele lor, dar și în alte locații intermediare.

Ulterior, ”prin menţinere în eroare, prin constrângere fizică și psihică și șantaj emoțional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţi”, precizează DIICOT într-un comunicat.

Cei 4 bărbați, spun procurorii DIICOT, ”au extras victimele minore din mediul familial şi, în aşteptarea împlinirii vârstei de 18 ani, le-au cazat în locaţii intermediare, asigurându-se că tinerele nu iau contact între ele şi că rup legătura cu familia”.

”Nouă victime minore şi majore de pe urma cărora inculpații au obţinut aproximativ 350.000 euro”

În timpul anchetei au fost identificate nouă victime minore şi majore de pe urma cărora rețeau de prostituție destructurată acum a obţinut aproximativ 350.000 euro.

Tot ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați, au efectuat 8 percheziţii domiciliare – pe raza municipiului Galaţi şi municipiului Brăila – ”ocazie cu care au fost identificate şi ridicate înscrisuri/documente de interes, telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2500 euro”.

Potrivit comunicatului transmis de DIICOT, cei patru bărbați vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi ”cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”.

”Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectorul de Poliţie al Judeţului Galaţi”, se menționează la finalul comunicatului transmis de DIICOT.

Sursa: Gandul