vineri 3 decembrie 10:04 AM

Abonare la google news

Patronul Varga s-a decis: el este înlocuitorul lui Dan Petrescu! Probleme pentru FRF


Federația Română de Fotbal este în căutarea unui nou selecționer pentru echipa națională a României. După ce au primit câteva refuzuri, oficialii federali au avut discuții în ultimele zile cu Dan Petrescu. Dacă ”bursucul” acceptă oferta FRF, patronul Varga s-a decis cine va fi înlocuitorul pentru banca CFR-ului.


Cine este înlocuitorul lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Naționala României nu are selecționer de ceva timp. După ce Mirel Rădoi a decis să nu continue la cârma echipei, conducătorii FRF au demarat negocieri cu mai mulți antrenori. După ce au fost refuzați de Mirel Rădoi, Gică Hagi și Răzvan Lucescu, federalii s-au îndreptat către Dan Petrescu. Primele discuții au avut loc deja. Antrenorul CFR-ului a promis că va da un răspuns final după ultimul meci al echipei sale din acest an. Mai exact, Petrescu va anunța dacă va prelua naționala după weekend-ul 18/19 decembrie.

Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei”, a declarat Dan Petrescu pentru Gsp.

În cazul în care Dan Petrescu va accepta oferta FRF, Neluțu Varga are un plan de rezervă deja stabilit. Patronul CFR-ului intenționează să-l aducă pe banca clujenilor pe Adrian Mutu. Având în vedere prietenia dintre cei doi, șansele ca Mutu să devină noul antrenorul al clujenilor sunt foarte mari. În trecut Varga a mai dorit să-l aducă pe ”briliant” la Cluj. Artunci el s-a lovit de refuzul fostului președinte al clubului, Marian Copilu. Cum acesta din urmă nu mai face parte din organigrama clubului din Gruia, instalarea lui Mutu pe banca tehnică a echipei are cale liberă.

Care sunt condițiile în care Dan Petrescu poate pleca de la CFR Cluj

Dan Petrescu este sub contract cu CFR Cluj și are un contract pe care l-a semnat în septembrie și care are o durată de aproape trei ani, până în iunie 2024. În această situație, există două variante pentru ca tehnicianul din Gruia să poată prelua naționala României. Prima variantă este ca FRF să-i plătească clauza de reziliere din contractul cu CFR Cluj, în valoare de 600.000 de euro. Totuși acest scenariu este foarte puțin probabil. Varianta cea mai plauzibilă este ca Dan Petrescu să ajungă la un acord cu patronul clubului ardelean, Neluțu Varga, pentru o despărțire amiabilă.

FRF i-a propus lui Dan Petrescu un mandat pe patru ani , adică două campanii de calificări, cele pentru EURO 2024 și pentru Cupa Mondială din 2026.

Playsport.ro