Pașaport digital de vaccinare, testat de o companie aeriană din Noua Zeelandă

Pașaport digital de vaccinare. Cu acest certificat digital, care se bazează pe aplicaţia dezvoltată de Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (International Air Transport Association – IATA), care doreşte reluarea rapidă a zborurilor după redeschiderea frontierelor şi să permită pasagerilor să-şi păstreze în siguranţă şi în privat datele privind sănătatea personală.

Pur şi simplu este un certificat digital de sănătate pentru a putea împărtăşi datele mai uşor şi mai în siguranţă cu companiile aeriene„, a declarat Jennifer Sepull, directoarea Oficiului Digital al Air New Zealand, care a subliniat că „modul de a călători va fi net diferit, odată redeschise frontierele după pandemie”.

Citeste si:  Acuzații grave după moartei unei mămici! Tratamentul COVID i-a afectat organele

Citeşte şi: PAȘAPORT VACCINARE COVID. Prima țară care lucrează la dezvoltarea unui pașaport digital

Pașaport digital de vaccinare

Jennifer Sepull a precizat într-un comunicat difuzat de companie, că această aplicaţie va genera „încredere” în rândul pasagerilor, companiilor aeriene şi al guvernelor atunci când vor fi reluate zborurile.

La rândul său, vicepreşedintele AITA pentru Siguranţa Pasagerilor şi a Mărfurilor, Nick Careen, a declarat că testarea acestui certificat de sănătate digital va fi o condiţie necesară pentru a relua activitatea zborurilor internaţionale.

Citeste si:  Parlamentul Republicii Moldova a votat pentru eliminarea ”legii miliardului furat” adoptate în 2016 pentru susţinerea sistemului financiar/ Maia Sandu: Trebuie să scoatem din Parlament acești hoți

Guvernele pot fi sigure că pasagerii îndeplinesc toate cerinţele (pentru a evita răspândirea) COVID-19” prin această aplicaţie, a precizat Nick Careen.

Prima rută care va testa acest paşaport de sănătate digital va fi între localitatea neo-zeelandeză Auckland şi oraşul australian Sydney, în aprilie la o dată care încă nu a fost precizată, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste si:  Florin Cîțu: „Discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură. Suntem abia la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID”

Şi Danemarca pregătește un ”pașaport de vaccinare” care va fi în formă digitală și care va putea permite celor vaccinați să călătorească în țările care cer un astfel de document.

Sursa: RomaniaTV

 3 total views