miercuri 13 octombrie 4:03 PM

Abonare la google news

Pasajul de la Domneşti capătă forma finală. A fost montată ultima grindă

Pasajul de la Domneşti capătă forma finală. Secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu a anunţat pe reţelele de socializare că se încheie o etapă importantă în construcţia pasajului de la Domneşti.


Pasajul de la Domneşti capătă forma finală

Ionel Scrioșteanu a postat imagini filmate cu o dronă, în care se observă cum elementele principale ale giratoriului suspendat au fost deja montate, însă mai e de lucru la rampele de coborâre/urcare dinspre București și Domnești, precum și rampele dinspre A1 și dinspre Bragadiru.

Citeşte şi Pasajul Mogoşoaia, inaugurat înainte de termen. Florin Cîţu: „Cu o floare nu se face primăvară”


„Se încheie încă o etapă importantă la pasajul Domnești. A fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat. Și asta după ce în noaptea de 26 spre 27 septembrie am montat grinzile principale ale pasajului Domnești, peste Centura Capitalei, iar în ultimele zile au fost montate și grinzile principale peste linia feroviară”, a transmis secrettarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Construcţia este finalizată în proporţie de aproape 45 la sută.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență, potrivit Hotnews.

Citeşte şi Lucrările la Pasajul Doamna Ghica, deblocate. Nicuşor Dan: „Am semnat contractul de asociere dintre Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2”

Pasajul Domnești are o lungime de 536 de metri, iar costul lucrărilor este de 91,5 milioane de lei. Conform CNAIR, termenul final de execuție este septembrie 2022.

Configurat sub formă de sens giratoriu, pasajul este construit la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București şi are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Romaniatv.net


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !