31 mai 4:18 PM

Abonare la google news

Pasagera unui microbuz, la un pas să fie spulberată de o maşină: „Ia uită-te şi tu, omoară oamenii!” VIDEO

Incidentul s-a petrecut pe DN 67, drumul naţional care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu, în apropiere de Horezu – Vâlcea. 

Scena a fost surprinsă de pasagerul unei maşini, care a trimis ulterior imaginile celor de la Antena 1.

 

Din acestea reiese că totul s-a petrecut la o „aruncătură de băţ” de sediul Poliţiei Pietrari – Vâlcea, aflat la câţiva metri de principala intersecţie a comunei. Acolo a oprit şoferul de autobuz ca să vireze la stânga, deşi drumul este prevăzut cu linie continuă, întrucât urmează o curbă la dreapta. Mai mult acesta a permis unuia dintre călători să coboare, deşi nu se afla nici în staţie şi nici într-o zonă mai ferită. 

 

Şoferul unui autoturism de teren care circula în spatele microbuzului nu a mai avut răbdare ca vehiculul să vireze şi a efectuat o manevră de depăşire extrem de riscantă, dar şi nepermisă, având în vedere că drumul naţional are o singură bandă pe sensul de mers. 

 

A ieşit practic în decor, a depăşit pe marginea drumului, pe partea dreaptă, exact când pasagera cobora din microbuz. Inspiraţia sau providenţa au făcut ca aceasta să se retragă în refugiul microbuzului în ultimul moment. 

 

Apoi speriată a coborât din microbuz şi a început să alerge şi să se închine. O fracţiune de secundă a lipsit ca să fie spulberată de maşina de teren al cărei şofer a observat şi el în ultima clipă că microbuzul deschide uşile pentru pasageri şi a virat brusc la dreapta, fiind în pericol să intre în şanţ, dar s-a redresat rapid şi şi-a continuat drumul. 

 

Momentul filmat al depăşirii pe marginea drumului microbuzului de către maşina de teren, pe partea dreaptă şi apoi coborârea pasagerei, Sursa: Obiectiv news

Pe fundalul filmării se aud mai multe voci în momentul manevrei celor doi conducători auto: „Ia uită-te şi tu, omoară oamenii! Autobuzul ăla… Ai văzut? Era să omoare femeia aia! Intră pe dreapta… ăla cu Roverul”, sună comentariul unuia dintre ocupanţii maşinii din care s-a filmat întreaga scenă.

 

Apoi, şoferul acesteia a deschis geamul portierei din dreapta şi i-a spus femeii în timp ce aceasta trecea uitându-se în pământ, pe lângă auto: „Doamnă, mai avusărăţi zile, doamnă!”.

 

Ar mai fi de precizat că maşina de poliţie care apare la un moment dat pe filmare este de fapt parcată în faţa sediului Poliţiei Pietrari, în aceasta nefiind în momentul incidentului nici un echipaj.

 

Nu este clar când s-a produs incidentul. Poliţia Vâlcea ne-a dat asigurări că se vor face cercetări în acest caz. Ambii şoferi, atât cel de microbuz cât şi cel cu manevra riscantă de depăşire, riscă însă să rămână fără permis de conducere. „Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală fac verificări, pentru a-i identifica pe cei implicaţi şi a lua măsurile legale care se impun”.

 

 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul