Abonare la google news

Pârtii aglomerate în stațiunile de pe Valea Prahovei. Turiștii așteaptă la coadă pentru a urca în telecabină

Turiștii petrec sfârşitul de săptămână pe pârtiile de mare altitudine de la Sinaia, la Cota 2.000, oamenii aşteptând la rând pentru a urca în mijloacele de transport pe cablu. Administratorii domeniului schiabil anunţă că Pârtia Nouă, situată la 1.400 de metri altitudine, nu este deschisă din cauză că nu este suficientă zăpadă.

Iubitorii muntelui aşteaptă la rând pentru a putea în mijloacele de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, la 2.000 de metri altitudine în Bucegi. Rândul se întinde pe mai mulţi metri, iar pentru a menţine distanţa fizică dintre persoane au fost formate culoare către staţia telegondolei.

Conform reprezentanţilor Transport Urban Sinaia SRL, societatea care administrează mijloacele de transport pe cablu, anunţă, pe Facebook, că teleschiul Valea Soarelui a început programul şi funcţionează până la 15:50, banda pentru începători de la Cota 2.000 funcţionează până la ora 16.00, iar telescaunul Soarelui şi funcţionează de asemenea până la ora 16:00.

Sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica şi Drumul de Vară, în timp ce Pârtia Nouă este închisă din cauza stratului insuficient de zăpadă.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi în gondole, precizează sursa citată.

Numeroşi turişti se află şi pe pârtia Kalinderu din Buşteni, unde au asistat la o competiţie de schi, dar şi în staţiunea Azuga, unde în fiecare an se organizează tabere de schi pentru copii.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro


Sursa: G4Media