Abonare la google news

Parlamentul Norvegiei, ţinta unui atac cibernetic. Un software Microsoft a fost de vină

Sursa foto: Profimedia

Serverele Parlamentului Norvegiei au fost vizate de un atac cibernetic, iar hackerii au reuşit să sustragă date confidenţiale, anunţă autorităţile de la Oslo, conform agenţiei Reuters.

Atacul, comis de hackeri rămaşi deocamdată neidentificaţi, a fost posibil din cauza unei „vulnerabilităţi” a unui software al companiei Microsoft, anunţă Parlamentul norvegian.

Citeste si:  Pericolul burnout-ului de acasă: Parlamentul European cere o lege care să le permită angajaților care lucrează online să se deconecteze de la muncă în afara programului de lucru fără să fie penalizați

„A fost o problemă internaţională. Ştim că au fost extrase date, dar încă nu avem o perspectivă generală asupra situaţiei”, a declarat Marianne Andreassen, directorul administrativ al Parlamentului.

Autorităţile de la Oslo au raportat, în septembrie 2020, un alt atac cibernetic care a vizat reţeaua informatică a Parlamentului norvegian. Ine Erksen Soereide, ministrul norvegian de Externe, a atribuit Rusiei acel atac, dar Moscova a negat orice implicare.

Citeste si:  Listă datornici ANAF 2021. Anunţ împortant pentru românii din străinătate

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 40 total views