Parlamentul European va vota în martie ridicarea imunității lui Carles Puigdemont, liderul separatiștilor catalani

Ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont şi a altor doi eurodeputaţi separatişti catalani a fost votată marţi de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European şi va fi supusă sesiunii plenare din martie, au făcut cunoscut surse parlamentare, notează AFP, citată de Agerpres.

Moţiunile care solicită ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont, Toni Comin şi Clara Ponsati, acuzaţi în Spania de rebeliune, au fost aprobate cu 15 voturi pentru, opt contra şi două abţineri în cursul votului în comisie, au precizat aceste surse.

Citeste si:  Un adolescent s-a trezit din comă după 11 luni şi nu ştie de existenţa Covid-19. A fost infectat de două ori

Cazul va fi supus votului deputaţilor în sesiunea plenară a Parlamentului European care va avea loc între 8 şi 11 martie.

Dacă imunitatea parlamentară va fi ridicată, va fi de competenţa autorităţilor din ţara europarlamentarului să decidă dacă îi retrag mandatul.

Carles Puigdemont, Toni Comin şi Clara Ponsati au fost aleşi parlamentari europeni în mai 2019.

Citeste si:  Meghan Markle a câștigat procesul cu presa britanică. Ducesa de Sussex solicită despăgubiri

Procedura pentru ridicarea imunităţii lor ca eurodeputaţi a fost lansată în ianuarie 2020.

Vizat de un mandat de arestare emis de Spania pentru „răzvrătire” şi „deturnare de fonduri publice”, fostul preşedinte al guvernului catalan Carles Puigdemont s-a refugiat în Belgia pentru a scăpa de justiţia spaniolă după tentativa de secesiune a regiunii sale în 2017.

Citeste si:  Luptătorul Benny, în vizită la Alex Bodi. Afaceristul se află în arest la domiciliu


Sursa: G4Media

 5 total views