31 mai 5:41 PM

Abonare la google news

Parcul public care a uimit pe toată lumea. Little Island a fost deschis publicului larg şi are strânse legături cu Titanicul. Care e întreaga poveste şi cum arată

Parcul public care a uimit pe toată lumea. Insula a fost construită pe stâlpii fostului Pier 54, conectat la Manhattan printr-o pasarelă care va duce vizitatorii din districtul modern Meatpacking la locul unde au fost preluați supraviețuitorii Titanicului și de unde au plecat Lusitania.

Parcul public care a uimit pe toată lumea. Little Island a fost deschis publicului larg şi are strânse legături cu Titanicul

West Side, cândva dominat de un port plin de viață, s-a deteriorat în ochii lumii industriale și taberelor fără adăpost, înainte ca o idee din acest secol să-l transforme în mare parc.

Cea mai recentă modificare, supranumită Insula Diller, este o adevărată atracţie turistică. Cei 2,7 acri (1,1 hectare) se înclină în sus și în jos, plin de floră și cu un amfiteatru de 687 de locuri cu vedere la apus. Traficul pietonal va fi reglementat pentru a preveni depășirea parcului.

Un vizitator fidel al parcului, Janet Alvarez, a declarat că aşteaptă deschiderea de vineri de ani de zile. Ziua a fost întârziată de provocările legale și de pandemie.

„Am izbucnit în plâns de emoție. Și să văd oameni zâmbind și arătând fericiți și cu masca dezactivată. Este o zi minunată în cartier”, a spus Alvarez.

Citeşte şi: Scandal uriaş între George Simion şi Petre Roman, în direct la România TV. „L-aţi omorât pe Ceauşescu, v-aţi instalat la putere şi de atunci trăim pe credite. Vorbiţi în dorul lelii”
Fundația Diller – von Furstenberg Family a lui Diller și soția sa, designerul Diane von Furstenberg, vor plăti pentru întreținerea parcului în următorii 20 de ani.

Aceeași fundație a donat 20 de milioane de dolari High Line din apropiere, o cale ferată ridicată dezafectată transformată într-un parc pe cer. Diller și-a construit sediul corporativ IAC lângă High Line într-o clădire proiectată de arhitectul stea Frank Gehry.

Citeşte şi: Se întâmplă în România. Fotografia care a făcut senzaţie pe internet. Cum au fost amplasate ţevile de gaze în această localitate. Pericolul care îi paşte pe oameni – FOTO
 

Citeste articolul pe RomaniaTV