Păpușile Muppets – conținut ”ofensator” și ”dăunător”? Corectitudinea politică lovește din nou

Telespectatorii din întreaga lume îi pot revedea pe Kermit broscoiul, Miss Piggy, ursul Foozie și invitații lor contra unui abonament de 6,99 USD pe lună, însă asta nu e totul: ca să te bucuri de spectacol trebuie să suporți, la fiecare episod, și un ”disclaimer” în care ești avertizat asupra ”stereotipurilor” din film și a ”tratării necorespunzătoare a diverselor popoare și culturi” (!)

Citeste si:  Larisa Iordache, victima bullying-ului pe internet. Cum le-a răspuns gimnasta celor ce o critică pentru operațiile estetice

”Aceste stereotipuri au fost și sunt în continuare incorecte. Am preferat să nu eliminăm acest conținut ci să atragem atenția asupra impactului său dăunător (!!!) și să încurajăm dezbateri despre un viitor mai incluziv”, completează disclaimerul.

Nu se înțelege de nicăieri ce anume consideră Disney+ drept ofensator în acest show, dar este probabil vorba despre prezența în unele episoade a unor personaje de origine amerindiană, asiatică sau din Orientul Mijlociu.

Citeste si:  Păpușile Muppets se întorc. De când vor fi disponibile pe Disney Plus cele 5 sezoane ale seriei

De asemenea, remarcă New York Times, într-unul din episoade cântărețul Johnny Cash apare în apropierea unui steag confederat (steagul statelor sudiste în timpul războiului de secesiune – n.r.)

Incredibila decizie dictată de corectitudinea politică ce pare a fi cuprins întreaga Americă (și nu numai), vine după decizii similare luate în legătură cu celebrele filme Pisicile Aristocrate, Dumbo, Peter Pan sau Familia Robinson.

Citeste si:  GÂNDUL LIVE. Dragoș Frumosu, președintele SINDALIMENTA: „Creșterea salariului minim cu 40 de lei este o crimă!” / „Guvernul se gândește să apere buzunarele patronilor”

Sursa: RFI

 6 total views