Abonare la google news

Papa Francisc își începe astăzi vizita istorică în Irak

Papa a extins oficial rolul femeilor în Biserica Româno-Catolică. Ce roluri pot avea în instituție Sursa: Profimedia

  • Papa Francisc își începe vizita istorică în Irak
  • El va vizita Bagdadul, dar și orașele Erbil și Mosul
  • Este pentru prima dată când un suveran pontif merge în Irak

Papa Francisc pornește către Irak, pentru vizita istorică de 4 zile. Suveranul Pontif va vizita pentru început capitala Bagdad, iar următoarea oprire va fi în orașul Erbil și apoi în Mosul. Ieri, suveranul pontif le-a transmis un mesaj creștinilor irakieni.

Citeste si:  Ciolacu, despre protestele de duminică noaptea: "Ne-am câștigat acest drept în anul 1989"

„Dragi frați și surori din Irak, pace pentru voi. Aștept cu nerăbdare să vă întâlnesc, să vă văd fețele, să vă văd pământul, un vechi și extraordinar leagăn al civilizației. Vin ca pelerin, ca pelerin pocăit, să-l implor pe Domnul pentru iertare și reconciliere după ani de război și terorism, să-i cer lui Dumnezeu mângâierea inimilor și vindecarea rănilor”, a spus Papa Francisc.

Citeste si:  În 1 ianuarie, de Ziua Mondială a Păcii, Papa Francisc transmite un mesaj special, făcând trimitere la criza mondială generată de pandemia de coronavirus

Este pentru prima oară când un suveran pontif merge într-un pelerinaj în Irak, unde creștinii reprezintă doar un procent din populație. Numărul lor s-a micșorat dramatic din cauza războiului. Papa Francisc va ajunge la Bagdad în următoarele două ore.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

Citeste si:  Decizie istorică în justiţia croată: Cuplurile de acelaşi sex pot adopta copii