luni 18 octombrie 2:24 PM

Abonare la google news

Pandemia de COVID a făcut ravagii printre pensionarii români!

Pandemia de coronavirus a lovit puternic pensionarii din România. De anul trecut, din iunie, și până acum au murit peste 61.000 de persoane, fiind cea mai mare scădere înregistrată din 2013 și până în prezent.


Pensionarii mor de la un an la altul în număr tot mai mare. Cifrele sunt alarmante, scăderea numărului de pensionari este dublă față de 2019. De la începutul pandemiei până acum au murit 41.781 în țara noastră, cele mai multe decese fiind înregistrate în rândul bătrânilor. Cel puțin 1.457.260 de oameni din România au fost afectați până acum de COVID.

Potriivt Ministerului Muncii, la sfârșitul lunii iunie, în România în jur de 4.900.000 de români erau pensionari, în scădere cu peste 61.000 de persoane față de iunie 2020. Comparativ cu 2019, acealași interval, numărul este de două ori și jumătate mai mare.


Practic, în primele nouă luni ale anului țara noastră a pierdut 39 de mii de pensionari, cea mai mare scăere a fot înregistrată în perioada iulie – august.

Scădere de 8.300 de persoane în sistemul de pensie într-o singură lună

Pensionarii ne părăsesc și în felul acesta presiunea pe bugetul de pensii scade.  Într-o singură lună în sistemul de pensie s-a înregistrat o scădere de 8.300 de persoane.

Din numărul total de pensionari de la noi din țară mai bine de 95% erau pensionari de asigurări sociale de stat, restul fiind persionari agricoli.

Cei mai mulți pensionari în România sunt bărbați, iar 2 din 10 au ieșit anticipat. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, pensia medie în România este în valoare de 1.500 de lei, în creștere cu mai bine de 20 de procente față de acum 2 ani.

Atunci când „ies din sistem”, pensionarii pun o presiune mai mică pe bugetul de stat. Cu toate acestea, măsurile eficiente de combatere a pandemiei COVID par să întârzie în România. Campania de vaccinare anti-Covid s-a dovedit a fi un eșec, România fiind printre țările cel mai puțin vaccinate din UE, sistemul medical este la pământ, locuri la Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID nu mai sunt, iar medicii fac față cu greu situației.

Citiți și Bilanţ coronavirus 18 octombrie. România a depăşit pragul de 42.000 de decese COVID. Peste 10.000 de noi infectări în 24 de ore

Citiți și O nouă zi cu niciun pat la ATI! Sistemul medical din România, la pământ. Pacienții au ajuns să moară în ambulanțe

Romaniatv.net


Stirile.eu