Abonare la google news

Pandemia a afectat lupta cu HIV/SIDA. Numărul de cazuri ar putea creşte pentru prima dată în ultimii ani

  • Cercetătorii vor ca până în 2030 să extermine epidemia de HIV/SIDA
  • La nivel mondial, sunt aproape 40 de milioane de persoane purtătoare a virusului HIV
  • România înregistrează peste 15.600 de persoane seropozitive

Cercetătorii americani spun că pandemia a întrerupt lupta împotriva HIV/SIDA. Ei anunță că, în curând, s-ar putea să avem prima creștere a numărului de infecții din ultimii ani.

La nivel internațional, progresele recente ar putea fi anulate și din cauza întreruperii testării și îngrijirii bolnavilor de SIDA după apariția COVID-19.

Laurenţiu a fost dignosicat cu HIV în urmă cu 8 ani. De atunci, ţine boala sub control cu ajutorul tratamentului şi analizelor. Dar, de când cu pandemia, îi este foarte greu pentru că nu a mai putut păstra legătura cu medicul curant.

„Am sunat şi mi s-a spus că nu se pot face analizele, pentru că este spital COVID şi trebuie să mai aşteptăm”, spune Laurenţiu.

Medicul infecționist Liviu Prisecariu te anunță că numarul celor depistați cu infecția în corp a crescut considerabil în ultimul an.

„Nu am putut interna din nefericire pacienți seropozitivi, decat pe cei care erau și infectați cu Covid. Din nefericire au apărut cazuri noi în proportie de 30%”, a declarat medicul.

Ieri s-au împlinit 40 de ani de la primul raport care a adus HIV/SIDA în atenția publicului. În țara nostră peste 15.600 de persoane trăiesc cu infecția în corp.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews