20 mai 12:46 PM

Abonare la google news

Până să îi vândă pe Tănase și Moruțan, Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB: „Primesc 3.2 milioane de euro!”

Până să îi vândă pe Tănase și Moruțan, Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB. Orice se poate spune, dar nu și că finanțatorul roș-albaștrilor nu are noroc la bani. FCSB n-a reușit să obțină tilul nici în acest an și va termina campionatul pe locul 2. Aceasta poziție îi asigură locul în nou-înființata UEFA Europe Conference League, un fel de „soră mai mică” a Europa League.

Până să îi vândă pe Tănase și Moruțan, Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB

Până să îi vândă pe Tănase și Moruțan, Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB. CFR Cluj a câștigat titlul a 4-a oară. Dar nici echipa sortită locului 2 nu o duce rău financiar. Patronul roș-albaștrilor a făcut o afacere grozavă, sezonul acesta, prin vânzarea lui Dennis Man la Parma. Suma a fost de 11 milioane de euro, la care se mai adaugă 2 milioane – cam improbabile – pentru bonusuri de performanță. Apoi, Moruțan și Tănase au devenit următorii jucători buni de „scos pe piață”. Primului, Becali i-a stabilit un preț de aproape 15 milioane de euro, iar pe căpitanul echipei vrea „doar” 5 milioane.

Însă, până una-alta, Becali s-a înseninat și la auzul unei vești primite dinspre ECA (Asociația Europeană a Cluburilor). Din această ediție a cupelor europene, UEFA a anunâat înființarea unei noi competiții, Conference League. Un fel de Europa League 2. Sau, pentru cei care își aduc aminte, un fel de Cupa Intertoto de odinioară. Însă, deși este a treia ca importanță, noua competiție promite beneficii financiare importante pentru echipele care obțin rezultate bune.

Până să îi vândă pe Tănase și Moruțan, Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB: „Primesc 3.2 milioane de euro!”Gigi Becali dă un alt tun financiar la FCSB: Primește 3.2 milioane de euro, dacă echipa se califică în grupele Conference League

„Primesc 3.2 milioane de euro!”

Gigi Becali a dezvăluit că a fost informat că o eventuală calificare în grupele Conference League va fi recompensată cu nu mai puțin de 3,2 milioane de euro. Mai mult decât au primit, anul trecut, echipele din grupele Europa League. În plus, există bonusuri importante pentru fiecare meci câștigat în grupe. Una peste alta, o calificare în fazele superioare din primăvară i-ar aduce lui Becali între 10 și 12 milioane de euro.

Azi am aflat un lucru extraordinar, d-aia l-am și luat pe Șumudică și o să bag bani. Calificarea în grupele Conference League e 3,2 milioane de euro! Anul trecut în Europa League era 2,8 milioane de euro. Iar Conference League e 3,2 milioane de euro!. Fiecare meci câștigat e 500.000 de euro. Calificarea de pe locul 1, va fi 1 milion de euro. Se pot câștiga 10-12 milioane de euro dacă mergi în primăvara Conference League”, a anunțat Becali la Digi Sport Special.

3 echipe românești, cu excepția CFR Cluj, ce va juca în Champions League, vor participa în Conference League. Vor fi 3 tururi preliminare, apoi un play-off eliminatoriu ceva decide formațiile ce vor intra în grupe. Primele 2 clasate din grupe vor avansa în primăvara europeană, mai precis, în optimile competiției. FCSB, dar și celelalte două grupări din România, va intra în joc în turul 2 al competiției. meciurile vor fi tur-retur și vor avea loc pe 22, respectiv, 29 iulie.

Citeste articolul pe PlaySport