Abonare la google news

Pâinea neambalată, vector de transmitere a coronavirusului? Ce răspuns dă ANPC

Pâinea neambalată, vector de transmitere a coronavirusului? Nicidecum, arată reprezentaţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor! ANPC a avut recent o întâlnire cu principalele asociaţii patronale din domeniul alimentar din România.

Conform ANPC, și Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) susține același lucru, că pâinea neambalată nu este vector de transmitere a bolii Covid-19.

Pâinea neambalată, vector de transmitere a coronavirusului? Nu există dovezi științifice!

EFSA transmite că nu există dovezi ştiinţifice pentru a proba așa ceva.  Alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) nu sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

Citeste si:  EXCLUSIV | A fi sau a nu mai fi în Liga 2! Turris Oltul e la răscruce. Cum se poate continua activitatea, în opinia lui Silviu Bogdan, și motivul despărțirii de cei mai importanți jucători din lot

Potrivit unui comunicat al ANPC, reprezentanţii principalelor structuri patronale din România s-a întâlnit, miercuri, 10 martie, cu responsabilii ANPC. Demersul a fost făcut pentru a discuta câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul alimentar în această perioadă marcată de restricţiile impuse de pandemie.

„ANPC a subliniat încă o dată că pâinea neambalată nu reprezintă un vector de transmitere a Covid-19”, se arată în comunicatul ANPC.

De asemenea, ANPC şi patronatele din domeniul alimentar „au discutat pe larg și despre modalităţi diverse pe care le pot identifica împreună, în scopul promovării şi aplicării bunelor practici în domeniul protecţiei consumatorilor, în consonanţă cu cele europene”, se mai spune în comunicat.

Citeste si:  Rhodiola Rosea, planta cu efect antistres. Ce benedicii are aceasta

Preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, a prezentat în cadrul reuniunii detalii referitoare la strategia multianuală a instituţiei, în concordanţă cu modificările legislative naţionale şi europene în domeniu.

Citeste articolul pe Gandul

 49 total views