22 iulie 11:06 AM

Abonare la google news

Pacienții de Covid cu forme severe de COVID se recuperează mai repede decât în ​​valurile anterioare – studiu din Israel

Medicii au reușit să externeze pacienții grav bolnavi de Covid din spital mai devreme în timpul celui mai recent val pandemic decât cele precedente, potrivit statisticilor publicate de un post de televiziune din Israel.

Numărul mediu al zilelor petrecute în spital de acest pacienți în prima săptămână a lunii iulie 2021 a scăzut la opt, de la 10 – 12 în valurile precedente, potrivit Channel 12.

Potrivit acestor date, cazurile cauzate de varianta Delta a Coronavirus nu sunt la fel de severe ca cele din ultimul an și jumătate.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății de la Ierusalim publicate miercuri, în prezent erau 144 de pacienți spitalizați cu Covid în toată țara, dintre care 68 de persoane aflate în stare gravă. Aproximativ 60% dintre cei spitalizați erau vaccinați, potrivit unui raport al ministerului miercuri.

Optsprezece dintre pacienții spitalizați nu mai au testat pozitiv pentru COVID-19, dar au rămas bolnavi din cauza complicațiilor legate de virus și, prin urmare, au fost incluși în statisticile Ministerului Sănătății.

Trei femei însărcinate au fost internate cu Covid, precum și două mame care au născut recent, dar toate erau în stare bună.

Din cei 12 pacienți conectați în prezent la aparate respiratorii, opt dintre ei nu erau vaccinați, arată datele.

Douăzeci de israelieni au decedat până acum în iulie de Covid, 15 dintre ei erau vaccinați cu ambele doze și cinci nu au fost deloc inoculați. Un total de 6.454 de oameni au murit în Israel din cauza Covid de la începutul pandemiei la o populație de 8,8 milioane.

Potrivit cifrelor Ministerului Sănătății actualizate miercuri, 1.410 persoane au testat pozitiv cu Coronavirus în ziua precedentă. Peste 1,7% din teste au revenit pozitive, deși radiodifuzorul Kan a raportat că centrele de testare erau copleșite. Peste 76.000 de teste au fost efectuate marți, cel mai mare număr de la începutul lunii martie.

Între timp, Israelul va deveni prima țară din lume care va testa un vaccin anti-Covid oral. Firma Oravax Medical se pregătește să înceapă studiile clinice ale vaccinului la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, după ce a primit aprobarea protocolului său de studiu de la Comitetul de revizuire instituțională al spitalului. Acum, firma mai așteaptă doar aprobarea Ministerului Sănătății, care va decide în următoarele câteva săptămâni.

În Israel 64% din populație a primit prima doză de vaccin anti-Covid, în timp ce 58% dintre oameni au fost complet vaccinați.

Surse: Times of Israel, Jerusalem Post


Citeste articolul pe G4Media