17 martie 3:56 PM

Abonare la google news

„Pablo Cortacero, anchetat!”. Poziția tranșantă a unui fost conducător

Toate tunurile sunt îndreptate spre Pablo Cortacero. Spaniolul care a aterizat în vara anului trecut la Dinamo și pe care fanii îl acuză că distruge clubul, și-a anunțat intenția de a reveni la București. Pablo Cortacero, anchetat! Florin Prunea, fost președinte la Dinamo, este tranșant în privința investitorului spaniol.

„Pablo Cortacero, anchetat!”. Poziția tranșantă a unui fost conducător al lui Dinamo

Fostul internațional Florin Prunea, aflat pentru o vreme în conducerea lui Dinamo, nu îl iartă deloc pe Pablo Cortacero. Fostul jucător al „câinilor” e de părere că deținătorul pachetului majoritar de acțiuni ar trebuie anchetat. Florin Prunea suspectează afaceri dubioase și modul în care Cortacero a ajuns investitor la Dinamo. Fotbalistul care a jucat 186 de meciuri pentru Dinamo dă de pământ cu Pablo Cortacero. Florin Prunea a avut un discurs dur la adresa omului căruia i se pune în cârcă situația dezastruoasă de la Dinamo. Pablo Cortacero, anchetat! Poziția tranșantă a unui fost conducător al lui Dinamo, Florin Prunea.

Eu nu înțeleg pasivitatea autorităților. Cortacero trebuie luat direct de pe aeroport și întrebat «Cum ai luat Dinamo? În ce condiții ai dat bani la Dinamo? » E vorba de înșelăciune, de fals în acte! Cineva a girat banii dați de Cortacero. Eu știu că a dat 550.000 de euro ca împrumut și a luat banii înapoi din drepturile TV. Trebuie anchetat de ANAF, de poliție!

Aici au fost lucruri necurate. El și cei care au dat clubul trebuie să dea cu subsemnatul la poliție. Nu se poate ca Dinamo să fie tranzacționat așa”, a „tunat și fulgerat” Florin Prunea la Pro X.

Pe de altă parte, Florin Prunea nu crede că investitorul spaniol mai vine în România. „Ce să facă? Să vină de ce? A lăsat clubul singur”, a conchis fostul dinamovist.

Fanii din DDB lupta sa repare ce a stricat Pablo Cortacero si sa o salveze pe DinamoFanii din DDB lupta sa repare ce a stricat Pablo Cortacero si sa o salveze pe Dinamo

Fanii din programul DDB luptă să o salveze pe Dinamo

Suporterii-acționari ai lui Dinamo au reușit o performanță greu de imaginat, înainte, în fotbalul românesc. S-a pierdut șirul banilor virați în club, de-a lungul timpului. Ultima misiune este, poate, și cea mai dificilă.

Au strâns 650.000 de euro pentru achitarea datoriilor, care se ridicau la 1,2 milioane de euro, pentru ca formația din „Ștefan cel Mare” să primească licența pentru noul sezon al Ligii 1. Astfel, dinamoviștii mai au de strâns aproximativ 550.000 de euro, pentru a lichida definitiv „prostiile” administrației spaniole, condusă de Pablo Cortacero.

Din acești bani au fost plătite și salariile jucătorilor pe luna ianuarie, dar și ratele către ANAF. Suma de bani rămasă reprezintă litigiile cu foștii jucători. Fotbaliști aduși de Cortacero pe contracte fabuloase, fantasmagorice, bazate pe nimic. Acum, la luni distanță, par doar acțiuni de a „îngropa” în datorii clubul, pentru un faliment istoric.

În etapa a 28-a din Liga 1, Dinamo joacă sâmbătă, 20 martie, de la ora 21:30, în deplasare cu Politehnica Iași. Dinamo abordează ultima parte a sezonului cu un antrenor nou, Gigi Mulțescu.

Citeste articolul pe PlaySport