joi 28 octombrie 6:11 PM

Abonare la google news

(P) Suntem una dintre cele mai renumite clinici care tratează hernia de disc și nu numai!

Durerile de spate, durerile de gât, amorțeala și slăbiciunea sunt motivele pentru care pacienții vizitează în mod regulat medicii care tratează astfel de afecțiuni. Vom vedea care sunt simptomele, cauzele și tratamentele pentru câteva dintre cele mai frecvente afecțiuni.


Condiții comune care cauzează dureri de spate

Hernia de disc este una din cele mai frecvente dureri de spate. Cauza principală a herniei de disc este cauzată de degenerarea naturală datorată îmbătrânirii. Discurile herniate pot apărea, de asemenea, din cauze genetice și leziuni ale acestei zone. Herniile de disc pot să apară la orice vârstă și în specială dacă persoană respectivă a fost rănită.

De cele mai multe ori, o hernie de disc va dispărea singură cu ajutorul odihnei și a medicamentelor pentru ameliorarea durerii. Dacă simptomele nu dispar sau nu se diminuează după mai multe săptămâni, medicul de specialitate îți poate recomanda injecții, terapie fizică sau, în foarte puține cazuri, intervenții chirurgicale. Totuși, de cele mai multe ori rezolvăm o asemenea problemă cu tratament nechirurgical, oferit de clinici de ortopedie de top. Nu trebuie să neglijăm durerile de spate pentru că, dacă nu sunt tratate la timp, acestea pot duce la complicații. O hernie de disc nu poate fi descoperită decât dacă se efectuează o examinare clinică și un CT sau RMN. Radiografiile clasice nu sunt însă eficiente, fiind puțin probabil să se descopere hernia de disc. Caută anunțuri de tipul suntem una dintre cele mai renumite clinici care trateaza hernia de disc dacă dorești un tratament adecvat și cu rezultate optime.


Stenoza coloanei vertebrale este o altfel de afecțiune. Simptomele acesteia sunt:

-Amorțeală la picioare sau brațe;

-Slăbiciune la picioare sau brațe;

-Durere la nivelul spatelui, gâtului, picioarelor sau brațelor.

Există o varietate de afecțiuni care contribuie la stenoza coloanei vertebrale. Îmbătrânirea este una dintre principalele cauze. Pe măsură ce îmbătrânim, pot apărea afecțiuni precum osteoartrita și creșterea excesivă a osului, cauzând comprimarea nervilor. Alte afecțiuni care pot contribui la stenoza coloanei vertebrale includ: discuri herniate, leziuni ale coloanei vertebrale, spatelui sau gâtului sau, în cazuri grave, tumori.

Nu există niciun remediu pentru stenoza coloanei vertebrale. Cu toate acestea, există mai multe măsuri pe care le poți lua pentru a te ajuta să gestionezi durerile de spate și pentru a preveni agravarea stării de sănătate.

În funcție de gravitatea stării de sănătate, specialistul în coloana vertebrală îți poate recomanda diferite opțiuni.

Primul tratament pe care medicul tău îl poate recomandă pentru stenoza ușoară a coloanei vertebrale constă in medicamentele antiinflamatoare pentru ameliorarea durerii. În plus, poate recomanda exerciții fizice sau kinetoterapie pentru a ajuta la întărirea mușchilor și la îmbunătățirea mobilității.

Dacă durerea se înrăutățește, specialistul poate recomanda injecții cu cortizon pentru a oferi o ameliorare temporară a durerii.

În cazul în care durerea cauzată de stenoza coloanei vertebrale nu este gestionabilă, specialistul poate recomanda o intervenție chirurgicală. Există diverse intervenții chirurgicale pentru a trata această afecțiune.

Nervul ciupit poate reprezenta o altă cauza a durerilor de spate. Simptomele sunt: furnicături, slăbiciune, amorţeală și durere în zona afectată. Un nerv ciupit apare din cauza țesutului înconjurător care apasă pe nerv. Principalele cauze ale unui nerv ciupit includ îmbătrânirea, rănirea și efortul excesiv.

Cel mai adesea, un nerv ciupit se va vindeca cu timpul și cu măsuri preventive, cum ar fi odihnă și evitarea efortului pe cât posibil. Dacă simptomele nu se rezolvă singure, poate fi necesar să apelezi la medicul specialist pentru a-ți sugera un tratament, cum ar fi injecțiile cu steroizi, kinetoterapia sau chiar intervenția chirurgicală.

 Semne care îți spun că trebuie să apelezi la un medic

Dacă te-ai confruntat cu dureri de spate sau dureri în zona gât, poate fi necesar să soliciți ajutor cu unui medic ortoped. Iată 5 semne obișnuite că este posibil să trebuiască să consulți un medic ortoped:

  1. Experimentezi amorțeală sau furnicături

Dacă simți amorțeală sau furnicături, în special la nivelul brațelor sau picioarelor, poate fi o problemă legată de nervi. Acest lucru poate însemna că ai o afecțiune nervoasă, cum ar fi un nerv ciupit.

  1. Ai o durere care nu va dispărea sau se va agrava

Dacă ai dureri la nivelul picioarelor, aceasta se poate datora unei hernii de disc sau unui nerv comprimat. Dacă această durere nu va dispărea sau se va agrava, consultă un specialist în spate din apropiere.

  1. Ai dificultăți la mers

Dacă simți un dezechilibru sau ai dificultăți la mers, poate fi un semn că ai o problemă legată de un nerv sau o problemă a discului coloanei vertebrale.

  1. Te confrunți cu o pierdere semnificativă în greutate

Dacă nu ai făcut schimbări în stilul de viață, dar pierzi în greutate, acesta poate fi un semn al unei tumori. Dacă pierderea în greutate este combinată cu alte simptome, solicită ajutor de la un medic ortoped.

  1. Te confrunți cu pierderea controlului vezicii urinare

Pierderea controlului asupra vezicii urinare poate fi cauzată de leziuni sau traume ale coloanei vertebrale. Dacă ai acest simptom, mergi urgent la medic.

Opțiuni de tratament pentru durerea de spate

Există o varietate de opțiuni de tratament pentru durerile de spate, de la odihnă până la operație. Iată câteva opțiuni de tratament:

Tratament nechirurgical

Dacă problema nu dispare de la sine, ar trebui să soliciți ajutor unui ortoped specializat în problemele coloanei vertebrale cu privire la diagnosticarea și opțiunile de tratament.

În funcție de gravitatea stării, pot există opțiuni de tratament nechirurgical pentru a atenua durerea și a preveni agravarea stării. Medicul poate recomandă:

– Fizioterapie;

– Medicamente antiinflamatorii;

– Medicație pentru ameliorarea durerii;

– Injecții;

– Exerciții fizice;

– Purtarea unui corset.

Tratament chirurgical

Dacă este necesară intervenția chirurgicală, specialiștii vor folosi tehnici minim invazive ori de câte ori este posibil pentru a reduce timpul de recuperare și durerea. Intervențiile chirurgicale recomandate pot fi:

-Operație minim invazivă a coloanei vertebrale;

-Înlocuirea artificială a discului;

-Laminectomie și multe altele.

Este important să soliciți ajutor de la cineva specializat pentru că, netratate, astfel de probleme pot duce la complicații foarte grave.

 

Cancan.ro


Stirile.eu