luni 17 ianuarie 12:17 AM

Abonare la google news

Organizatorii de la Roland Garros au reacționat imediat după ce Djokovic a fost expulzat din Australia


Novak Djokovic a fost deportat și nu poate participa la Australian Open. După întreaga telenovelă, organizatorii Ronald Garros au avut și ei o reacție în legătură cu situația liderului ATP. Mai mult, Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sporturilor din Franța, a vorbit despre problema sportivilor nevaccinați.


Organizatorii Ronald Garros, prima reacție după scandalul lui Djokovic

Liderul ATP nu-și poare apăra în acest an titlul de la Australian Open, asta după ce Ministrul pentru Imigrări, Alex Hawke, a luat decizia să-i ridice viza recuperată în urma procesului. Astfel, Djokovic s-a văzut expulzat din Australia.

După întreaga „telenovelă Nole”, Ronald Garros a avut și prima reacție. Competiția urmează să se desfășoare în perioada 16 mai – 5 iunie, iar organizatorii sunt pregătiți să-l primească și pe Djokovic. Președintele Federației Franceze de Tenis, Gilles Moretton, a declarat că pregătește un plan special pentru sportivii nevaccinați.

Echipa noastră lucrează în colaborare cu autoritățile publice, care vor anunța la timp regulile în legătură cu participarea jucătorilor străini nevaccinați la Roland Garros.

Novak este un mare campion și ne putem doar imagina dezamăgirea sa cauzată de faptul că nu și-a putut apăra titlul de la Australian Open. Gândurile noastre se îndreaptă de asemenea și către organizatorii turneului”, a declarat Gilles Moretton, citat de RMC Sport.

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a vorbit și ea despre posibilitatea ca sportivii nevaccinați să poată participa la Ronald Garros. Ar fi vorba doar de 3% din top ATP, printre care și Djokovic.

Președintele Serbiei, atac dur la adresa Australiei.

După toate aceste întâmplări, președintele Serbiei a simțit nevoia să intervină și să-l apere pe jucătorul de tenis. Liderul sârb a acuzat Australia că l-a tratat pe Djokovic precum „un ucigaș în serie”. Mai mult, Aleksandar Vucic este de părere că toată această situație ar fi putut fi evitată dacă răspunsul final în cazul vizei sportivului ar fi venit mai devreme.

El a venit în Australia cu o adeverință medicală și tu îl maltratezi timp de zece zile. De ce ați făcut asta? De ce ați pornit această vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Este ceva ce nimeni nu poate înțelege.

Nu cred că Novak Djokovic a fost umilit. Cei umiliți sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare”, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, pentru BBC.

Srdjan Djokovic iese la atac: „50 de gloanțe în pieptul lui Nole”

Nole a plecat deja din Australia, însă între timp, tatăl său, Srdjan Djokovic, a venit cu o nouă reacție dură la adresa statului australian. Tatăl liderului ATP susține că Guvernul Australiei a organizat o „tentativă de asasinat” împotriva lui Novak Djokovic, iar în urma acestui scandal sportivul s-a ales „cu 50 de golanțe în piept”.

S-a oprit tentativa eșuată de asasinat împotriva celui mai bun atlet din lume, cu 50 de gloanțe în pieptul lui Novak. Și după toate astea, el oferă suport unui tânăr jucător de 17 ani (n.r. – 25 de ani). Acesta este Nole: o ființă umană, un frate. Ne vedem la Paris!”, a transmis tatăl sportivului, conform Light Home.

Playsport.ro