Abonare la google news

Orban nu este de acord cu propunerea lui Lazea, economist-șef al BNR

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, s-a arătat deranjat de declarațiile lui Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, care a propus concedierea a 300.000 de bugetari sau tăierea salariilor la stat.

În replică, Ludovic Orban îl sfătuiește pe Valentin Lazea să înceapă reducerea cheltuielilor chiar cu BNR, precizând, totodată, că nu în toate sectoarele se impun restructurări, dând ca exemple, în acest sens, domenii precum învățământul sau poliția, unde, din contră, este nevoie de personal.

Nu este prima afirmaţie, a mai făcut afirmaţii de genul acesta. Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul. Să înceapă cu BNR-ul reducerea. Ascultaţi-mă! Apropo, nu poate cineva să hotărască… Sunt domenii de activitate unde personalul existent este deficitar, pot să vă spun, în educaţie e personal deficitar, mai ales în urbanul mic şi în rural, de asemenea în zona Poliţiei personalul este deficitar, s-a ajuns la descompletări ale secţiilor de poliţie, la un număr extrem de redus de poliţişti şi acolo e nevoie de completări. Sunt zone unde, într-adevăr, personalul este excedentar. Nu contează neapărat numărul de angajaţi. Contează ce fac angajaţii, asta este important: ca ei să fie evaluaţi după nişte criterii foarte obiective, foarte simple, după prestaţiile pe care ei le realizează efectiv în funcţiile publice pe care le deţin”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si:  Risc ridicat de avalanşă în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine. Traseele montane rămân închise în această perioadă

Declarația lui Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, care l-a scos din sărite pe Ludovic Orban

Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, a declarat, joi, că este nevoie de concedieri sau reduceri de salarii la stat, în condițiile în care remunerațiile bugetarilor reprezintă 12% din PIB, procent care este indicat să scadă cât mai repede.

Citeste si:  Boala de care suferă jurnalista Valentina Pufulescu, de 7 ani

Acest procent este nesustenabil. Soluția este ca acest procent să scadă la 10%, ori prin scăderea numărului de angajați, cam cu 300.000 de persoane, ori prin micșorarea salariilor lor, care oricum rămân mai mari decât în sectorul privat, cu păstrarea locurilor de muncă”, a spus Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, la Gold FM.

Citeste si:  Astăzi ar fi fost ziua de naștere a lui Emi Pian! Cum l-au comemorat Duduienii? Florin Salam și Costel Biju au cântat în memoria interlopului

Citeste articolul pe Gandul

 17 total views