Abonare la google news

Orban, ironizându-l pe Cîțu: Președinte PNL nu are voie să meargă la odihnă, el este la job nu „full option”, este „full time”

În Consiliul Director al PNL Sectorul 1, liderul PNL, Ludovic Orban și-a prezentat moțiunea de candidatură pentru un nou mandat de președinte al partidului, avertizându-i pe membrii organizației că trebuie să profite de „democrația” de care au parte în filială și să voteze varianta „cea mai bună” de candidat și nu variantă „cea mai proastă”.

Orban l-a ironizat din nou pe Cîțu pe seama sloganurilor pe care le postează pe rețele de socializare în limba engleză și a subliniat că premierul nu se descurcă să comunice nici în partid, nici în spațiul public, că este lipsit de carismă, că nu poate empatiza și că nu are puterea să se ridice la nivelul cerinețelor funcției de președinte al PNL:

„Dacă nu alegeți bine, lucrurile o vor lua într-o direcție pe care nu ne-o dorim. Un lider trebuie să știe să comunice bine, să aibă carismă, să fie empatic, să se poată face înțeles, să-l înțeleagă și cei din partid, dar și cetățenii. Cine nu se poate face înțeles, nu poate transmite idei, sentimente, nu poate comunica soluții sau programe (…) Un președinte trebuie să muncească 24 de ore din 24, n-are voie sa aibă odihnă. El este la job nu full option, ci full time, adică în absolut orice moment din zi și din noapte”.

Ludovic Orban le-a mai spus liberalilor din Sector 1 că la Congresul din 25 septembrie au de ales între o variată bună de candidat la șefia partidului şi una proastă. El a adăugat că la acea dată se alege preşedintele formaţiunii politice şi nu distribuitorul de resurse pentru proiectul „România Educată”.

„Avem de ales între o opţiune bună şi una proastă. Asta este. (…) Sectorul 1 e o oază de democraţie, Vâlcea e o oază de democraţie, nu e peste tot aşa. Preşedinţii care vor să candideze la o funcţie în Biroul Executiv în filialele în care preşedinţii au trecut de partea lui Florin Cîţu li s-a pus condiţia ca să fie sprijiniţi ca să nu treacă moţiunea Ludovic Orban. Au fost nişte simulacre de CDJ-uri la care s-a plecat cu urna din sală, la care nu au avut dreptul să fie reprezentaţi în comisia de numărare reprezentanţi care mă simpatizează şi mă susţin, la care urna era în acelaşi loc în care se lua buletinul de vot în faţa prezidiului, preşedintelui de filială. S-a votat secret… Asta este realitatea. Din delegaţii sunt scoşi primari pe capete, primari cu rezultate excepţionale. Primarul de Satu Mare, Ovidiu Duma, cu rezultate de şase mandate pentru că a semnat moţiunea Orban a fost ras din delegaţie, nu mai zic de alţi primari din Suceava raşi din delegaţii. (…) Dacă nu alegem bine în 25 septembrie lucrurile pot să o ia într-o direcţie pe care nu ne-o dorim niciunul dintre noi. (…) Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru ‘România Educată’”, a spus Orban, în Comitetul Director al PNL Sector 1 în care se supun la vot moţiunile candidaţilor la şefia PNL.

Orban a mai atras atenția că PNL a scăzut în sondaje în ultima perioadă.

„Suntem în aceeaşi situaţie ca în 2017 când multora dintre noi aproape ne era ruşine că suntem membri ai PNL, când partidul era demoralizat, era împărţit în nu ştiu câte fracţiuni, era după înfrângeri ruşinoase şi aproape nimeni nu mai credea în şansa noastră la victorie. Din păcate şi astăzi avem aceleaşi scoruri, nu din cauza competiţiei politice. Oamenii ne judecă după cum guvernăm, după cât de responsabili suntem şi cât de eficienţi suntem în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească, după cât de corecţi, oneşti, cinstiţi suntem faţă de ei. Am scăzut şi nu am scăzut puţin”, a spus preşedintele PNL.

În acest context, el a subliniat necesitatea recredibilizării PNL: Aveţi de ales între un om care a provocat criza în care ne găsim şi un om care poate fi soluţia pentru criza creată”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea


Citeste articolul pe G4Media