22 septembrie 12:00 AM

Abonare la google news

Orban: Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă pentru PNL şi pentru România

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că Florin Cîțu ar trebui să facă un pas în spate și să plece din fruntea Guvernului pentru ca USR PLUS să revină în coaliție și astfel programul de guvernare și reformele să continue. Orban exclude orice variantă de guvern minoritar al PNL susținută din umbră de PSD, considerând că dacă acest lucru se va întâmpla va fi o catastrofă atât pentru România cât și pentru PNL.

„Ce este mai important? Să asigurăm României un Guvern cu o majoritate parlamentară coerentă, care are un program de guvernare, sau să fim orgolioşi şi să nu acceptăm astfel de condiţii? Problema e simplă. Dacă vrem să refacem coaliţia trebuie să ne aşezăm la masă şi să ajungem la o înţelegere cu USR PLUS ţinând cont de poziţiile părţilor. Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă şi pentru PNL şi pentru România”, a declarat Ludovic Orban, marți seară, la TVR1.

Întrebat dacă după congresul PNL va avea acelaşi punct de vedere cu preşedintele Klaus Iohannis în privinţa numelui viitorului premier, Orban a lăsat să se înteleagă că Iohannis l-ar fi desemnat premier și a parta oară.

„Discutăm după Congres. Nu uitaţi că am fost desemnat premier de trei ori de Iohannis. Şi presedintele m-ar fi desemnat şi a patra oară după alegeri dacă la discuţiile din coaliţie am fi căzut de acord pe numele Ludovic Orban”, a mai spus liderul PNL.

Președintele liberalilor a afirmat că Iohannis ar trebui să ţină cont de interesele PNL, subliniind că este absolut necesar dialogul între părţi, pentru a putea fi luate decizi bune.

Citeste articolul pe Gandul