Abonare la google news

Orban: Cel mai probabil, votul pentru Avocatul Poporului şi conducerea CNA îl vom avea luni

„Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine la 9.30 vom convoca Birourile Permanente Reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura, presupune o audiere în comisiile juridice reunite, urmate de plen. Mâine vom convoca un plen, dar cel mai probabil votul pe Avocatul Poporului, de asemenea va fi necesar un vot pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru că aici Consiliul Naţional al Audiovizualului trebuie să întrunească în plenul Consiliului Naţional al Audiovizualului să aleagă un preşedinte care urmează să fie validat. Cel mai porbabil o să avem plenul la care se va face votul şi pe Avocatul Poporului şi pe CNA îl vom avea luni”, a declarat Ludovic Orban. 

El a explicat că votul în cadrul plenului CNA este posibil să nu se termine până mâine şi că este necasară o analiză cu privire la situaţia privind conducerile SRTv şi SRR. 

Întrebat dacă propunerea pentru Avocatul Poporului are susţinerea întregii coaliţii în momentul de faţă, Ludovic Orban a răspuns afirmativ. „Cu Siguranţă (…) Au declarat că nu au nimic împotriva candidatului”. 

Coaliţia a revocat-o pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului după două şedinţe cu scandal şi prin argumente care vor trebui să treacă testul CCR. Partidele Puterii pregătesc audieri ale candidaţilor săptămâna viitoare, favorit fiind un profesor universitar susţinut de UDMR, susţin surse din Coaliţie pentru „Adevărul”.

În urma revocării, PSD a sesizat CCR cu privire la revocarea Avocatului Poporului, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 29 iunie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul