Abonare la google news

Opozantul Dmitri Gudkov a fugit din Rusia, acuzând presiuni din partea autorităţilor de la Moscova

El a fost eliberat joi seară fără a fi inculpat, o schimbare în modalitatea de acţiune a autorităţilor ruse. Totuşi, cel mai probabil el nu va fi autorizat să candideze la legislativele din toamnă, notează Agerpres.

 

„Mă apropii de Kiev”, a scris el într-o postare pe Facebook a cărei autenticitate a confirmat-o pentru AFP. Dmitri Gudkov a fost arestat săptămâna trecută, la scurt timp după ce poliţia l-a reţinut pe un alt opozant al Kremlinului, Andrei Pivovarov, care a fost dat jos dintr-un avion care tocmai se pregătea să decoleze spre Varşovia, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, potrivit Digi 24.

 

Andrei Pivovarov este fostul director al organizaţiei Open Russia (Rusia Deschisă) fondată de oligarhul în exil şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, organizaţie care s-a autodizolvat la sfârşitul lui mai pentru a-şi proteja membrii.

 

Andrei Pivovarov se află în continuare în închisoare după ce a compărut în faţa unei instanţe care a dispus plasarea lui în arest preventiv pentru două luni.

 

 

Conform agenţiei TASS, apropiată Kremlinului, Gudkov a fost reţinut pentru 48 de ore sub suspiciunea că nu şi-a plătit nişte datorii conform unui contract de leasing pentru o clădire nerezidenţială în perioada 2015-2017.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul