Abonare la google news

Operațiune de salvare a pompierilor pentru o femeie care a fost prinsă sub dărâmături, în Galați – VIDEO

O femeie de 67 de ani din Galaţi a fost prinsă sub dărâmăturile unei anexe a locuinţei sale. Casa s-a prăbuşit în urma unei viituri. Echipajele ISU Galaţi au intervenit de urgență.

Femeie de 67 de ani a fost prinsă duminică sub dărâmături, după ce bucătăria de vară cu beci s-a prăbușit.

Femeia le-a povestit salvatorilor că gătea în momentul în care bucătăria s-a prăbușit pur și simplu.

 „O anexă gospodărească s-a prăbușit, o bucătărie cu un beci dedesubt. Probabil de la infiltrațiile de apă, nu știm încă exact, dar femeia a fost surprinsă în bucătărie. Să spunem că a avut noroc de un frigider, plafonul a venit direct peste frigider și nu a strivit-o. Echipa de la Descarcerări a reușit să o scoată conștientă, a primit primele îngrijiri medicale de la un echipaj al Ambulanței, dar a refuzat transportul la spital. Nu mai sunt victime.”, a declarat Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați, la Realitatea Plus.

Evenimentul a avut loc în municipiul Galați pe strada Tunelului.

La fața locului au intervenit echipaje ISU, dar și de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați.

Conform sursei citate, femeia în vârstă de 67 de ani a fost scoasă de pompieri de sub dărâmâturi.

Aceasta a fost conștientă și a fost preluată de echipajul SAJ. A refuzat transportul la spital.

Citește și: Inundații la Valea Mărului. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din curțile localnicilor – FOTO&VIDEO

Avertizări Cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţele Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică dimineaţa două avertizări Cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţele Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi.

Cod roșu de ploi torențiale în județele Tulcea, Brăila, Galați, Bacău și Vrancea

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare Cod roșu de ploi torențiale pentru județele Brăila și Galați.

Sunt vizate localitățile Vădeni și Siliștea din județul Brăila și Braniștea și Șendreni din județul Galați.

Se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp – în zona avertizată sau acumulat peste 60-80 l/mp în ultimele 4 ore / frecvente descărcări electrice.

De asemenea, până la ora 10:30, în localităţile Vădeni şi Siliştea din judeţul Brăila şi în Braniştea şi Şendreni din judeţul Galaţi se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 35 – 40 de litri/mp şi descărcări electrice. Potrivit ANM, în ultimele 4 ore, în zona avertizată s-au acumulat deja peste 60 – 80 de litri/mp.

Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Tulcea

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică dimineaţa, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Tulcea, valabilă în următoarele ore.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 20 iunie, ora 09:40 – 20 iunie, ora 15:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice Jijila şi Luncaviţa din judeţul Tulcea.

Meteorologii au extins avertizarea Cod roșu de ploi torențiale și pentru județele Bacău și Vrancea.

Potrivit meteorologilor, între orele 10:00 şi 12:00, în judeţul Bacău, în localităţile: Comăneşti, Târgu Ocna, Dărmăneşti, Dofteana, Oituz, Asău, Agăş, Mănăstirea Caşin, Ghimeş-Făget, Slănic-Moldova, Pârgăreşti, Palanca, Brusturoasa, Caşin şi în judeţul Vrancea, în Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Pauleşti, Vintileasca, Andreiaşu de Jos, Negrileşti, Năruja, Valea Sării, Bârseşti şi Spulber se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 35 -.40 de litri/mp.

În zona avertizată, în ultimele zile, s-au cumulat cantităţi de apă, în medie, de peste 90 – 100 de litri/mp.

Hidrologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice, inclusiv pe râurile din Dobrogea, valabile până luni la miezul nopţii.

În București și alte 19 județe este în vigoare un Cod galben de precipitații.

Citeste articolul pe Gandul