miercuri 13 octombrie 2:06 PM

Abonare la google news

Omul-record, Cristiano Ronaldo, calcă totul în picioare. Ce bornă a atins starul portughez

Portugalia a învins aseară Luxemburg, scor 5-0, și continuă marșul în drumul spre Cupa Mondială din Qatar 2022. Lusitanii au trecut fără nicio emoție de luxemburghezi după golurile marcate de Cristiano Ronaldo (3), Bruno Fernandes și Palhinha.


Un nou meci, un nou record

La prima vedere, nu pare decât un meci simplu și o victorie obținută lejer. Cu hattrick-ul marcat aseară, Cristiano Ronaldo a mai depășit un record. Acestea se țin scai de starul portughez, care marchează pe bandă rulantă atât la echipa de club, cât și la echipa națională. El a ajuns la 6 goluri în preliminariile pentru Cupa Mondială în doar 5 meciuri. Mai mult decât atât, cu golul marcat împotriva Qatarului în amicalul jucat acum câteva zile, a mai stabilit un record. Aceasta a devenit a 46-a echipă națională împotriva căreia Ronaldo înscrie.

De asemenea, lusitanul a ajuns la 10 hattrick-uri marcate la națională. El este jucătorul cu cele mai multe astfel de reușite la nivel internațional masculin, realizate în cele 182 de meciuri disputate până acum.  Precedentele 9 hattrick-uri au fost marcate împotriva Irlandei de Nord (septembrie 2013), Suediei (noiembrie 2013), Armeniei (iunie 2015), Andorrei (octombrie 2016), Insulelor Feroe (august 2017), Spaniei (iunie 2018), Elveției (iunie 2019) și Lituaniei (septembrie 2019 și noiembrie 2019). Nu în ultimul rând, jucătorul lui Manchester United și-a îmbunătățit cifrele, ajungând la 115 goluri marcate la echipa de seniori a Portugaliei.


Portugalia, posibilă adversară la baraj

Fosta campioană a Europei și a Nations League, Portugalia nu concepe să nu prindă loc direct pentru Mondialul ce va avea loc în iarna lui 2022. Eliminați în optimile de finală ale EURO 2020, de către Belgia, Portugalia este cu siguranță una dintre favoritele la câștigarea trofeului suprem mondial.

Pare greu de crezut, dar în acest moment, lusitanii ocupă locul secund, la un punct în spatele Serbiei. Ce-i drept, aceștia au un meci mai puțin jucat. Totuși, în ultima etapă, Portugalia întâlnește Serbia în deplasare, într-un meci care probabil va decide echipa care merge direct în Qatar și cea care se va duce la baraj. Cu siguranță un meci de totul sau nimic.

Cristiano Ronaldo, omul-record, este cel mai selecționat jucător european masculin, precum și cel mai bun marcator cu 115 goluri marcate. El a depășit recordul deținut de iranianul Ali Daei (109 goluri) după dubla marcată împotriva Irlandei. Portugalia a fost condusă până în minutul 89 de irlandezi, dar Portugalia a învins cu 2-1. Cristiano a marcat golurile în minutele 89 și 90+6, devenind astfel cel mai bun marcator. Totuși, în preliminariile pentru Qatar, cel mai bun marcator al fazei europene este Memphis Depay cu 9 goluri marcate și 6 pase decisive în cele 8 etape scurse.

 

Playsport.ro


Stirile.eu