2 iunie 2:17 PM

Abonare la google news

Omul numit de Gabriela Firea și menținut de Nicușor Dan la șefia spitalelor din București organizează licitația pentru un contract-cadru de până la 230 milioane de lei

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), instituție subordonată Primăriei București, a scos la licitație un contract-cadru cu valoarea estimată între 57 milioane lei și 230 de milioane lei pentru reparații și mentenanță la toate spitalele aflate în subordine, în următorii patru ani.

Instituția e condusă de directorul general Vasile Apostol, numit în funcție în mandatul Gabrielei Firea fără concurs și menținut de actualul primar general, Nicușor Dan, în ciuda dezvăluirilor din Libertatea, care a arătat că acesta a plătit circa un milion de lei pe reclame în presă în care era promovată Gabriela Firea.

Contractul este împărțit în 3 loturi, existând posibilitatea ca o firmă să depună ofertă pentru un singur lot, iar Administrația Spitalelor estimează că vor fi 3 participanți la licitație, potrivit anunțului din SEAP.

Șeful Comisiei de licitații este chiar directorul ASSMB, Vasile Apostol.

Punctajul acordat firmelor ce vor depune oferte (termen – limită 7 iulie) ține cont în proporție de 70% de financiar, 20% de organizarea de șantier și metodologia folosită la abordarea contractului și 10% pentru experiența șefului de șantier.

Aici, ASMMB, conform fișei de date a licitației, ar prefera pe cineva care să se mai fi ocupat de lucrări similare, la spitale: „pentru experiența constand în implicarea între 1 și 3 proiecte similare a site managerului:1 punct; pentru experiență constând în implicarea între 3 și 5 proiecte similare a site managerului: 5 puncte; Pentru experiența constând în implicarea în peste 5 proiecte similare a site managerului: 10 puncte”.

ASSMB este în subordinea Primăriei Capitalei și a primit, pentru acest an, un buget de 355 de milioane de lei. Între coaliția USR-Plus și PNL au fost mai multe contre, la votarea bugetului general, inclusiv pentru dreptul de control asupra spitalelor bucureștene. În cele din urmă, câștig de cauză a avut primarul general, Nicușor Dan.

Citește integral pe economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media