Abonare la google news

OMS: Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în Europa

Numărul de noi cazuri de COVID-19 este din nou în creștere, avertizează conducerea regională a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Astfel, numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut cu peste un milion de cazuri, adica cu 9%, după șase săptămâni de scădere, informează Adevărul.

„Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu 9% şi au atins un pic peste un milion. Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare de şase săptămâni a cazurilor noi. Peste jumătate din regiune înregistrează un număr tot mai mare de infecţii noi”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Numărul de cazuri de COVID-19 crește în întreaga lume

Recent, Organizația Mondială a Sănătății atrăgea atenția că numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a început să crească la nivel global, după o perioadă de scădere.

Citeste si:  Șeful UPU de la Spitalul Județean Ilfov a murit din cauza Covid-19

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunea atunci că doar Africa și regiunea Pacificului de Vest nu înregistrează creșteri și punea această creștere pe seama relaxării restricțiilor și a apariției noilor tulpini ale virusului.

„Este dezamăgitor, dar nu surprinzător. Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus șeful OMS.

Ghebreyesus: Nu vă bazați exclusiv pe vaccinare!

Șeful OMS a mai atras atenția comunității internaționale cu privire la faptul că nu trebuie să se bazeze exclusiv pe vaccinare și a adăugat că regulile de igienă rămân extrem de importante în lupta împotriva pandemiei.

Citeste si:  Jucătorii FCSB, testați pentru COVID-19 înainte de plecarea spre Turcia! Când primesc rezultatele | EXCLUSIV

Însă directorul Organizației susține că este încurajator că, în sfârșit, personalul medical din statele sărace a început să fie vaccinat, inclusiv în țări din Africa de Vest, precum Ghana sau Coasta de Fildeș.

Până la finalul lunii mai, autoritățile se așteaptă ca 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de state în curs de dezvoltare.

Citeste si:  Adina Vălean anunţă când va fi gata paşaportul COVID-19

Citeste articolul pe Gandul