OMS: China a investigat „prea puțin” originea coronavirusului

Sursa foto: Profimedia

  • Organizația Mondială a Sănătății susține într-un document oficial faptul că s-au făcut „prea puține” investigații din partea Chinei
  • Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, a cerut Chinei să-și facă publice datele din primele zile ale focarului
  • Reprezentanții OMS, dar și ai Chinei, au refuzat să comenteze acest document

Organizația Mondială a Sănătății susține într-un document oficial faptul că s-au făcut „prea puține” investigații din partea Chinei în ceea ce privește originea coronavirusului, relatează The Guardian.

Citeste si:  Analiză CFA România: Impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul IV al anului 2021

Oficialii chinezi au investigat „prea puțin” originile pandemiei Covid-19 din Wuhan în primele opt luni după focar, conform unui document intern al Organizației Mondiale a Sănătății.

Rezumatul intern al raportului de călătorie al OMS, din 10 august 2020, mai relatează că echipa care s-a întâlnit cu oamenii de știință chinezi a primit informații noi în acel moment. În același timp, echipa nu a primit documente sau date scrise care să confirme acele date în întâlnirile ulterioare.

Citeste si:  Campania de vaccinare în UK. Boris Johnson a fost într-un spital din Londra să îi încurajeze pe cei care se vaccinează

Jake Sullivan, consilierul american pentru securitate națională, a cerut Chinei să-și facă publice datele din primele zile ale focarului. A făcut un apel și către toate țările să participe la un proces „transparent și robust” pentru prevenirea și reacția la situații de urgență în domeniul sănătății.

„În urma discuțiilor ample și a prezentării omologilor chinezi, se pare că s-au făcut prea puține lucruri în ceea ce privește investigațiile epidemiologice din Wuhan din ianuarie 2020. Datele prezentate oral au oferit mai multe detalii decât cele prezentate la ședințele comitetului de urgență din ianuarie 2020. Nu s-au făcut prezentări PowerPoint și nu s-au distribuit documente”, se arată în raport.

Citeste si:  Congresul PNL, mai „sensibil” ca alegerile parlamentare. Liberalii nu sună adunarea de teama coronavirusului!

Reprezentanții OMS, dar și ai Chinei, au refuzat să comenteze acest document.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 4 total views