vineri 3 decembrie 5:01 AM

Abonare la google news

Omicron se extinde în Franța: încă un caz confirmat la un bărbat întors din Nigeria


Un prim caz de contaminare cu varianta omicron a SARS-CoV-2 a fost confirmat la un rezident din Île-de-France, depistat la întoarcerea din Nigeria, a anunţat joi Agenţia Regională de Sănătate (ARS), relatează AFP, informează News.ro.


Bărbatul, nevaccinat împotriva covid-19, are 50-60 de ani şi nu prezenta simptome la momentul testării, potrivit agenţiei.

Soţia sa, împreună cu care a călătorit, tot nevaccinată anticovid, ”a fost testată pozitiv covid-19, iar o secvenţiere este în curs pentru a verifica dacă este vorba de asemenea despre varanta omicron”, precizează ARS.

Anturajul cuplului a fost testat şi plasat în izolare.

Călătorul care s-a întors din Nigeria, rezident în Seine-et-Marne, a fost testat pozitiv la coborârea din avion, la 25 noiembrie. El a rămas în izolare la domiciliu împreună cu soţia sa de la intrarea pe teritoriul francez, în urma rezultatului pozitiv al testului covid-19.

O a treia persoană care locuieşte în aceeaşi gospodărie a fost testată joi, pentru a se stabili dacă este contaminată şi dacă prezintă varianta omicron. Această a treia persoană nu este nici ea vaccinată, potrivit ARS.

CONTEXT

Până în prezent, un singur caz pozitiv cu varianta omicron a fost identificat în Franţa, pe Insula La Réunion. Franţa a anunţat miercuri, în contextul ameninţării reprezentate de varianta omicron, o înăsprire a condiţiilor de acces pe teritoriul francez, prin impunerea unui test negativ covid-19 în cazul tuturor călătorilor, inclusiv vaccinaţi, care provin din afara Uniunii Europene (UE). Un purtător de cuvânt al Guvernului, Gabrel Attal, a anunţat tot miercuri ”13 cazuri suspecte cu varianta omicron pe teritoriul” francez, şi faptul că se aşteapta să fie confirmate ”în orele şi zilele următoare”.

Vezi și: ULUITOR ce descoperire au făcut experții – Varianta Omicron există încă din luna octombrie .

Stiripesurse.ro