Abonare la google news

Olimpiu Moruțan, îndrumat spre campionatele din Spania sau Portugalia

Olimpiu Moruțan este îndrumat spre campionatele din Spania sau Portugalia. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani a făcut un sezon consistent pentru FCSB. El a reușit să marcheze opt goluri în 33 de meciuri în sezonul recent încheiat pentru fosta echipă a lui Toni Petrea.

Mai mult, el a oferit nu mai puțin de 15 pase decisive, fiind chiar desemnat de către Transfermarkt cel mai bun pasator sub 23 de ani din Europa. Moruțan a devansat în acest clasament nume uriașe ale fotbalului european, precum Jadon Sancho sau Marcus Rashford.

Olimpiu Moruțan, îndrumat spre campionatele din Spania sau Portugalia. “Acolo îl văd cel mai potrivit”

Evoluțiile sale foarte bune au atras interesul mai multor echipe din străinătate. Turcii de la Galatasaray au fost cei mai insistenți. Legendarul Fatih Terim l-ar fi dorit extrem de mult în iarnă pe fotbalistul venit de la FC Botoșani în 2018 pentru 700.000 euro, informație confirmată la momentul respectiv de fostul agent FIFA Giovanni Becali. În cele din urmă, suma de bani cerută de Becali în schimbul fotbalistului i-a descurajat pe turci.

De asemenea, au mai existat zvonuri privind interesul unor cluburi precum Inter, Cagliari și Valencia. Niciunul dintre acestea nu s-a materializat însă. Impresarul lui Moruțan, Florin Vulturar, a vorbit despre campionatele care i s-ar potrivi cel mai bine internaționalului de tineret. El a spus că stilul său de joc se pliază foarte bine pe fotbalul practicat în Spania sau Portugalia.

Olimpiu Moruțan, îndrumat spre campionatele din Spania sau Portugalia de impresarul său. “Acolo îl văd cel mai potrivit”Olimpiu Moruțan, îndrumat spre campionatele din Spania sau Portugalia de impresarul său. “Acolo îl văd cel mai potrivit”

Moruţan trebuie să joace, să se mai maturizeze în joc. Sunt discuţii, multe informaţii, dar în acest moment sunt doar discuţii.Acum, să facă un pas la o echipă din Belgia, Olanda… mie îmi place foarte mult Portugalia, cred că i s-ar potrivi. Sau o echipă de mijlocul clasamentului din Spania.

Mi-aş dori să prindem o echipă intermediară. El până la 25 de ani trebuie să se maturizeze, apoi să facă pasul la o echipă mare, mare”, a spus Vulturar pentru ProSport.

Becali speră ca Moruțan să fie următorul mare transfer realizat de FCSB

La începutul anului s-a discutat că Moruțan are șanse extrem de mari să plece în zona Golfului. Al Ain ar fi fost interesată de fotbalistul născut la Cluj-Napoca. Însă, la fel ca în cazul celor de la Galatasaray, suma de 10 milioane de euro cerută de Becali în schimbul său a fost considerată prea mare.

În acest moment, Olimpiu Moruțan este evaluat de către site-ul de specialitate Transfermarkt la 2.8 milioane de euro. El a început fotbalul la juniorii Universității Cluj, de unde a făcut pasul spre prima echipă în 2015, pe când avea numai 16 ani. În 2016, a plecat la FC Botoșani din postura de jucător liber de contract.

Moruțan a fost un jucător important al naționalei U21 a României la Campionatul European din acest an. În martie, echipa antrenată la acel moment de Adrian Mutu a ratat calificarea în semifinalele competiției disputate în Ungaria și Slovenia. Deși nu a pierdut nici un meci, România a terminat pe locul 3 în grupă, în spatele Germaniei și Olandei la golaveraj, deși cele trei au terminat cu același număr de puncte, 5.

 

Citeste articolul pe PlaySport