luni 23 august 10:00 PM

Abonare la google news

Octavian Popescu a intrat într-un club select, alături de starurile lumii


Octavian Popescu, perla lui Gigi Becali pe care afaceristul din Pipera speră să încaseze zeci de milioane de euro, a ajuns să facă parte dintr-un top în care se regăsesc numele celor mai valoroși tineri jucători din Europa. Tânărul jucător de la FCSB a fost pus lângă Pedri, Saka și Greenwood!


Octavian Popescu, printre cei mai buni

Specialiștii în analiza sportivă de la CIES Football Observatory au o părere foarte bună despre perla lui Gigi Becali. Puștiul în vârstă de 18 ani a avut o evoluție bună în acest sezon. Despre internaționalul român se spune chiar că s-a ridicat la nivelul celor legitimați la super-forțele Europei.

Popescu a debutat la numai 17 ani în tricoul echipei conduse de Gigi Becali, într-un meci cu FC Argeș. Ulterior, el a reușit să se facă remarcat. Asta, deși juca alături de fotbaliști precum Dennis Man, Florinel Coman sau Florin Tănase. Victor Piţurcă este cel care l-a observat pe Octavian Popescu în Bănie şi i l-a recomandat lui Giovanni Becali. Tânărul mijlocaş, care era împrumutat la Craiova de la Regal Sport, a semnat un contract de reprezentare cu celebrul agent. Ulterior, Giovanni Becali i l-a propus pe Octavian Popescu lui Gigi Becali, care nu a stat pe gânduri.

Acum, Octavian Popescu se numără printre cei mai valoroși tineri jucători din Europa. În prezent, el este evaluat la 1.2 milioane de euro, conform specialiștilor de la Transfermarkt.

Topul în care a fost inclus starul de la FCSB

Cu 41 de meciuri strânse până acum în tricoul roș-albaștrilor, 6 goluri și 8 pase de gol, Octavian Popescu a fost inclus într-un top important alături de nume importante din fotbalul mondial.

CIES Football Observatory a realizat o ierarhie a primilor 100 de jucători care nu au împlinit, încă, 20 de ani, privind experiența acumulată, în funcție și de campionatul în care aceștia evoluează. Printre cei incluși în acest clasament se numără și Tavi Popescu. Tânărul jucător de la FCSB ocupă locul 14, o poziție mai mult decât onorabilă. Talentata extremă a celor de la FCSB se află la egalitate cu starul celor de la Rennes, Eduard Camavinga, dar peste fotbaliști precum Ilaix Moriba de la Barcelona, Jamal Musiala de la Bayern Munchen sau Karim Adeyemi de la Salzburg.

Din acest top mai fac parte și jucători precum Mason Greenwood, Bukayo Saka, finalist Euro 2020 alături de naționala Angliei, acolo unde a ratat penalty-ul decisiv, Jude Bellingham sau Eduardo Camavinga.

Nu doar Octavian Popescu a avut cifre bune în campionat în sezonul trecut. Pe lângă puștiul de la FCSB, încă doi români au fost incluși în top. Este vorba despre  Cristian Dumitru (locul 54), care în prezent evoluează pentru FC Argeș, și Ștefan Baiaram (locul 58), jucător legitimat la Universtitatea Craiova.

Playsport.ro