vineri 19 noiembrie 5:32 PM

Abonare la google news

Octavian Jurma, previziuni sumbre! Urmează valul cinci al pandemiei? „O nouă variantă care să fie mai infecțioasă”

Cercetătorul Octavian Jurma a făcut câteva previziuni sumbre în ceea ce privește evoluția pandemiei. Potrivit spuselor acestuia, România ar putea trece printr-un al cincilea val, provocat de o nouă variantă a virusului, mai contagioasă.


Octavian Jurma a vorbit despre situația epidemiologică din țară și a declarat că ar putea exista un al cincilea val al pandemiei. Următorul val ar lovi la fel de puternic și va avea la bază o nouă variantă a virusului, mai contagioasă. (CITEȘTE ȘI: OCTAVIAN JURMA, ANUNȚUL MOMENTULUI: “ÎNAINTE DE SĂRBĂTORI, MAJORITATEA JUDEȚELOR VOR FI SUB 3 LA MIE”. CARE ESTE SITUAȚIA ÎN PREZENT)

 „Din păcate, varianta Delta a intrat deja în ceea ce s-ar putea numi divizia A a virusurilor. Este la fel de infecțioasă ca variola și poliomielita, boli cu care omenirea nu a coabitat foarte pașnic în secolul XVIII. În Londra, 18% din decese erau provocate de variolă.


Coabitarea cu un astfel de virus ar putea să nu fie acceptabilă după standardele noastre. De aceea, într-adevăr, tratamentul bolii, atunci când apare timpuriu, cu aceste antivirale, pentru că o problemă cu această mișcare negaționistă cu care am început este că cer oamenilor să nu se adreseze spitalelor, deci aceste medicamente care îi pot ajuta în faza incipientă a bolii nu îi mai pot ajuta dacă se adresează spitalului prea târziu.

Riscul cel mai mare este să apară o nouă variantă care să fie mai infecțioasă decât Delta și care să producă un val 5. Ne așteptăm la asta. Faptul că totuși țările cu rată mare de vaccinare nu își pot vaccina integral populația înseamnă că mai avem un procent semnificativ în populație care se poate infecta, iar în Germania, Franța, țări care și-au relaxat după o perioadă de carantină, care i-a protejat mai ales pe cei nevaccinați, vedem acest val al nevaccinaților.”, a declarat Octavian Jurma, la Antena3.

Urmează valul cinci al pandemiei?

Octavian Jurma a mai subliniat că lucrurile sunt departe de a ajunge la final. România încă se confruntă cu valul patru, care a fost resimțit puternic. Mai mult, numărul de noi cazuri de îmbolnăvirea a început să crească și în alte țări.

„Faptul că s-au ridicat restricțiile, fără certificat verde, cum au procedat în Franța sau Italia, a dus la o creștere foarte rapidă a numărului de cazuri atât în Marea Britanie, cât și în Germania. (…) Și persoanele vaccinate la care le-a scăzut imunitatea participă la acest val. (…)

În România, valul 4 nu a fost stânjenit, nu am avut măsuri de carantină care să protejeze oamenii în perioada în care s-au vaccinat și de aceea valul 4 la noi a fost atât de cumplit, este atât de cumplit, că încă nu am ieșit din el. Suntem departe de a ieși din acest val”, a mai spus Octavian Jurma.

(VEZI ȘI: EPIDEMIOLOGUL OCTAVIAN JURMA: ”MOARTEA SECERĂ ACUM ROMÂNII CU O VITEZĂ DE 1 DECES LA 3.3 MINUTE”)

Cancan.ro


Stirile.eu