24 septembrie 10:01 PM

Abonare la google news

Octavian Berceanu spune că „un fost ministru foarte recent” al Mediului l-a sunat când era șef al Gărzii de Mediu să vadă dacă nu se „înmoaie”

Octavian Berceanu, demis recent de către premierul Florin Cîțu de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu, a declarat, vineri seara, la Digi24, că spune că „un fost ministru foarte recent” al Mediului l-a sunat când era șef al Gărzii de Mediu să vadă dacă nu se „înmoaie”, însă i-a transmis că se întâlnesc la DNA, DIICOT sau DGA.

Berceanu a făcut aceste afirmații fiind întrebat dacă au fost presiuni politice asupra sa, când era șef la Garda de Mediu, dacă a fost sunat de cineva.

El a spus că a fost sunat de un fost ministru al Mediului să îi spună că poate „se înmoaie”, însă i-a replicat că pentru astfel de discuții se pot întâlni la DNA, DIICOT sau DGA și că ulterior nu a mai fost sunat.

„Era panică că schimbam șefii”, a menționat Berceanu.

El a refuzat să spună numele fostului ministru care l-a sunat, dar a precizat că este „un fost ministru foarte recent” și că cel care i-a fost consilier a depozitat ilegal un milion de metri cubi de deșeuri chiar pe caseta de colectare a apelor uzate din Popești-Leordeni, care s-a prăbușit din această cauză, în vară. Berceanu a precizat că Garda de Mediu a depus plângere penală în acest caz.

„Cel care a ridicat muntele de gunoi a fost consilierul ministrului”, a spus Berceanu ca să indice despre ce ministru ar fi vorba.

În luna iulie a acestui an, sub greutatea deșeurilor, plafonul casetei de colectare a apelor uzate din Popești-Leordeni s-a rupt și a înfundat canalizarea. Tronsonul rupt transporta dejecţiile din Bucureşti până la Staţia de Epurare Glina.

Primăria din Popeşti Leordeni a concesionat acest teren pe 25 de ani unei firme de reciclare. Dragoş Botoș este unul dintre asociaţi. Un om care a deţinut mai multe funcţii importante în instituţii cheie ale statului. A fost consilier general la Primăria Capitalei şi consilier personal pentru doi miniştri ai mediului : Costel Alexe şi Mircea Fechet, scria stirileprotv.ro.

sursa foto: Facebook


Citeste articolul pe G4Media